Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'In Sliedrecht hoeft niemand zich eenzaam te voelen'
27sep 2014

In Sliedrecht hoeft niemand zich eenzaam te voelen

SLIEDRECHT - ‘Kom Erbij!’ Dat was de boodschap van de lokale zorg- en welzijnorganisaties die vandaag een festival op poten hadden gezet bij het busstation aan de Simon Stevinstraat. In de tent vonden muzikale en sportieve optredens plaats van Crescendo, Wilhelmus en Synergos, daarbuiten stonden kramen om bezoekers te informeren over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen en ze kregen een indruk van het Sliedrechtse verenigingsleven.

Die mogelijkheden zijn niet gering. Het dierenasiel, de Wereldwinkel, de Sociale Moestuin, het Rode kruis, het Repair Café … Sliedrecht barst van de vrijwilligers en de verenigingen. Wat dat aangaat hoeft niemand zich eenzaam te voelen. Toch is er in Nederland veel eenzaamheid. Wethouder Hanny Visser-Schlieker, die het festival mocht openen, haalde aan dat veertig procent van de bevolking zich regelmatig eenzaam voelt. ,,Landelijke cijfers, maar toch … ik vind het schrikbarend.” Ze mocht als eerste een wens deponeren in de wensput die is gemaakt door Merwebolder-bewoner Emiel van Meurs. ,,Mijn wens is dat we op korte termijn alle eenzame mensen in Sliedrecht in beeld hebben en meer weten te betrekken bij het dagelijks leven. Als gemeente kunnen we dat absoluut niet alleen. Daarvoor hebben we hulp nodig van het welzijnswerk, kerken, buren en van alle vrijwilligers die Sliedrecht rijk is. De organisaties die dit festival op poten hebben gezet, houden het hele jaar door activiteiten. Daar heeft de gemeente veel waardering voor. Ik wens jullie veel succes.”
Het Kom Erbij Festival is de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Sliedrecht wordt daar ruimschoots aandacht aan besteed. Tot en met zaterdag 4 oktober zijn er allerlei activiteiten, zoals een filmmiddag in Overslydrecht, een quiz en bingo in Waerthove, een snoezel -en dierknuffelmiddag op de Boldermanege en een lunch met pannenkoeken bij Yulius. Peter Bons zingt oude Nederlandstalige hits in Waerthove en Smartlappenkoor Bagger treedt op in De Hofstee.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!