Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderconcert 'Ik tel tot tien...' in gemeentekantoor'
29sep 2014

Kinderconcert 'Ik tel tot tien...' in gemeentekantoor

SLIEDRECHT - Week van de Opvoeding in Sliedrecht. 1, 2, 3, 4.... komt er nog wat van?? 5, 6, 7...ik wacht nu al zo lang!! Wat hebben opvoeders veel geduld nodig! Kinderen zijn vaak zo druk bezig met spelen dat ze echt geen tijd hebben om naar hun opvoeders te luisteren. Wat is het belangrijk dat je als opvoeder tot 10 kan tellen. De ene keer omdat je er zelf rustig van wordt, de andere keer omdat je wilt dat je kind binnen 10 tellen doet wat jij van hem vraagt. Geduld, geduld, geduld....

Om al dat geduld van opvoeders te belonen geeft een grote groep kinderen en tie-ners op zaterdag 11 oktober een drietal spetterende concerten. De concerten staan in het teken van 'De week van de opvoeding' en worden georganiseerd in samen-werking met het Centrum van Jeugd en Gezin. Zij heeft muziekvereniging Crescendo gevraagd een concert te organiseren. Crescendo, dat onder leiding staat van dirigent Paul Langerman, heeft drie kinderkoren gevraagd mee te werken. Kinderkoor 'Lau-date Deum' uit Sliedrecht olv. Heidi van der Poel, 'De Wingerdknopjes' uit Wijngaar-den en 'Jonge Klanken' uit Brandwijk, beide olv. Rianne Stouten. Dé ingrediënten voor een sprankelend optreden: ruim 130 kinderen en tieners zingend en musice-rend rondom het thema van deze week 'Ik tel tot tien'.

Ook de locatie is bijzonder. De Gemeente Sliedrecht stelt de hal van het Gemeente-kantoor aan de Industrieweg 11 beschikbaar. Nog nooit eerder was er een dergelijk optreden op deze bijzondere locatie. En om het dorpsgevoel nog te vergroten zijn er sponsors die het geheel financieel mogelijk maken. Drukkerij Van den Dool heeft al het drukwerk gratis verzorgd en Albert Heijn Sliedrecht zorgt voor de koffie, thee, limonade en een versnapering.

Kinderen dromen ontzettend graag. Als ze dromen hebben ze natuurlijk geen tijd om al die 'gewone' dingen te doen als huiswerk maken, je kamer opruimen, een boodschap doen, tafel dekken enzovoort, enzovoort. Natuurlijk is het fijn als je als kind de tijd krijgt om eens heerlijk weg te kunnen dromen. En laten we eerlijk zijn: een opvoeder is ook niet altijd met zijn hoofd bij de les.

Tijdens de optredens krijgt u als opvoeder alle tijd om onderuit te zakken en heerlijk weg te dromen. Wat te denken van een heerlijke vlucht door de lucht in een zeppe-lin? Of een lang weekend op een onbewoond eiland? En wie is het boegbeeld van een vrijgevochten kinderleven? U raadt het al: Pippi Langkous. Zij zal er de hele dag bij zijn al is het voor haar wel erg moeilijk om te luisteren naar de regels van de diri-genten.

U hoeft niet ongerust te zijn dat er na 11 oktober geen land meer met uw kind te bezeilen is. De strekking van het verhaal is dat regels toch wel heel erg handig zijn. Als je goede afspraken met elkaar maakt blijft het gezellig voor iedereen.

Daarom verzuchten we aan het eind van het optreden: 'Ach was ik maar, bij mijn moeder thuis gebleven.' Gewoon thuis met de gewone regels dat is toch veruit het beste!

Alle opvoeders en inwoners van Sliedrecht en omgeving zijn van harte welkom bij één van de optredens. Omdat de ruimte in het Gemeentekantoor beperkt is worden er drie dezelfde optredens gegeven. Er kan gekozen worden voor 14.00 uur, 16.00 uur of 19.00 uur. Van tevoren aanmelden is zeer gewenst zodat niemand teleurge-steld naar huis hoeft te gaan vanwege plaatsgebrek. Aanmelden kan op de site www.crescendosliedrecht.nl. Entree is vrij. Na afloop van elk optreden is er dus kof-fie, thee en limonade te koop. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om deze dag mogelijk te maken.

De kinderen en tieners zijn helemaal klaar voor de start van een geweldige opvoed-dag waarop zij even de baas mogen zijn en de regels mogen bepalen. Aan u de vraag of u het aandurft uw kinderen even los te laten en samen te genieten van een uur muziek en zang met een dikke knipoog naar alle regels!!Deel dit bericht met je vrienden!