Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Middeleeuwse markt op het Burgemeester Winklerplein'
30sep 2014

Middeleeuwse markt op het Burgemeester Winklerplein

SLIEDRECHT - Burgers, boeren en buitenlui: komt dat zien. Zaterdag 4 oktober 2014 wordt in het kader van "Sliedrecht 950 Jaar" een
middeleeuwse markt gehouden op het Burgemeester Winklerplein.

Volksvermaak, handel, muziek, dans en loterijtrekkingen.

Er wordt opgetreden door de muziekgroep "Wronghel en Wei", Volksdansgroep Talima laat zien hoe men vroeger een dans uitvoerde, er zijn oude spelletjes die kinderen op straat speelden en nu worden nagedaan, er wordt een veelheid aan oude ambachten vertoond door de groep "Beleef het Verleden" zoals bandweven uit de ijzertijd, spinnen en vilten, tin gieten, manden maken, pottenbakken en nog veel meer, Johannes de Nar en Jannes de Goochelaar laten u de magie van het verleden beleven en ze begeven zich in het publiek, het gezelschap "Geleerd ende Ghenoten"komt met een 13e eeuwse reliekenkraam.

De winkeliers van het plein wisselen het geheel af en presenteren in hun kramen leuke en aantrekkelijke aanbiedingen.
Rond 11:30, 13:30 en 15:30 uur worden trekkingen verricht van de gratis verstrekte loten. "Vergeten Groenten", door kinderen van OBS "De Wilgen"
gekweekt op de sociale moestuin, worden door de kinderen aanstaande zaterdag verkocht.

Het wordt weer een heel aparte en gezellige dag in Sliedrecht: een dag om niet te missen.

De activiteiten op het Winklerplein worden gehouden van 10:30 tot 16:30 uur.

Alle kramen, oud en nieuw, zijn gesitueerd om en rond het plein. Het plein blijft gewoon bereikbaar voor het parkeren van auto's.

Met vriendelijke groet namens de winkeliers van het Burgemeester Winklerplein en het Comité Sliedrecht 950 Jaar,Deel dit bericht met je vrienden!