Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Beleef zaterdag het verleden op het Winklerplein'
01okt 2014

Beleef zaterdag het verleden op het Winklerplein

SLIEDRECHT - ‘Burgers, boeren en buitenlui: komt dat zien!’ Aankomende zaterdag wordt in het kader van ‘Sliedrecht 950 Jaar’ een Middeleeuwse markt gehouden op het Burgemeester Winklerplein. De ingrediënten zijn volksvermaak, handel, muziek, dans en loterijtrekkingen.

Er wordt opgetreden door de muzikanten van Wronghel en Wei, Volksdansgroep Talima laat zien hoe er vroeger werd gedanst en er zijn oude spelletjes die kinderen op straat speelden en die nu worden nagedaan. De groep ‘Beleef het Verleden’ vertoont een veelheid aan oude ambachten, zoals bandweven, spinnen, vilten, tin gieten, manden maken en pottenbakken. Johannes de Nar en Jannes de Goochelaar, die zich in het publiek begeven, laten zien dat het ook een magische tijd was. Het gezelschap Geleerd ende Ghenoten staat op de markt met een reliekenkraam uit de dertiende eeuw. De winkeliers wisselen het geheel af en presenteren in hun kramen aanbiedingen.
Rond 11.30, 13.30 en 15.30 uur worden de trekkingen verricht van de gratis verstrekte loten. Leerlingen van OBS De Wilgen verkopen de ‘vergeten groenten’ die zij op de Sociale Moestuin hebben gekweekt. De activiteiten worden gehouden van 10.30 tot 16.30 uur. Alle kramen, oud en nieuw, zijn gesitueerd om en rond het plein. Op het plein kan gewoon worden geparkeerd. De winkeliers van het Winklerplein en het comité Sliedrecht 950 Jaar hopen op mooi weer en veel bezoekers.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!