Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
08okt 2014

SLIEDRECHT - Op deuren en ramen bonken, midden in de nacht in de tuin staan schreeuwen, met een stift beledigende teksten op het huis schrijven, lege bierflesjes, etensresten en zelfs een brandend pakketje in de tuin gooien … de 43-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam die gistermiddag in Dordrecht voor de rechter moest verschijnen, had zich, om met de officier van Justitie te spreken, absurd gedragen. ,,En dat vier maanden lang (van februari tot en met juni 2014, red.) terwijl u zich een jaar eerder ook schuldig heeft gemaakt aan stalking.” De officier eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een werkstraf van 240 uur. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn ex-vriendin, die in Sliedrecht woont, en mag hij in niet in de buurt komen van haar huis.

Dat contact- en locatieverbod is al van kracht sinds zijn aanhouding in juni. De man gaf aan dat het sindsdien een stuk rustiger is in zijn hoofd. Hij probeert zijn leven op de rails te krijgen. ,,Ik ben gestopt met marihuana en speed en drink veel minder alcohol. Alleen in het weekend een paar glazen”, aldus de Hardinxvelder, die in behandeling is voor zijn alcohol- en drugsverslaving. Over zijn ex zei hij dat hij haar met rust laat. ,,Ik zie in dat ik me heel dom en kinderachtig heb gedragen. Ik heb een hoop dingen geschreven en geroepen die niet kunnen. Het was absoluut onzinnig wat ik deed. Ik ben verkeerd bezig geweest. Daar heb ik spijt van.” Hij bood vervolgens zijn excuses aan en deed dat ook richting de buurtbewoners. In de verklaring van het slachtoffer staat dat zij niet alleen onder de stalking heeft geleden, maar ook haar vrienden en de omgeving. ,,Negen buurtbewoners konden hem precies omschrijven”, merkte de officier van Justitie op. ,,Ook konden ze exact vertellen hoe het geluid van zijn brommer klinkt. Ook al is het nu gestopt, mevrouw schrikt nog altijd wakker als ze een brommer door de straat hoort rijden of als ze de brievenbus open hoort gaan. Ze heeft psyschische klachten door de terreur die haar is aangedaan.”
‘Aandacht krijgen’
Het ‘absurde’ gedrag van de man nam bizarre vormen aan. Hij bestookte zijn ex-vriendin – met wie hij tot de Kerst van 2012 een relatie had waarna het na de eerste periode van stalking nog een paar keer aan en uit is gegaan – met brieven, e-mails en sms’jes. Ook op Facebook schold hij haar de huid vol en toen het had gesneeuwd piste hij een scheldwoord in haar tuin. Tegenover de rechter verklaarde de man dat hij haar aandacht wilde krijgen om zo weer in contact te komen. Hij probeerde dat op alle mogelijke manieren. De vrouw vond zelfs een envelop onder de ruitenwissers van haar auto waar slakken in zaten. In een andere envelop zaten een bitterbal en een stanleymes.
Strafblad
De beklaagde is verschillende keren veroordeeld geweest wegens rijden onder invloed. Hij probeert zijn rijbewijs terug te krijgen, een baan te vinden en  met behulp van de Sociale Dienst een oplossing te vinden voor zijn belastingschulden.  Op zijn strafblad staan ook bedreiging en huiselijk geweld. Daar was zijn ex-vrouw het slachtoffer van. Of de strafeis wordt overgenomen, bepaalt de rechtbank. De uitspraak is over twee weken.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!