Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente zet verkeersregelaars in om doorstroming te bevorderen'
14okt 2014

Gemeente zet verkeersregelaars in om doorstroming te bevorderen

SLIEDRECHT - Verkeersinfarctje bij uittocht Sliedrecht. Ik ben benieuwd wanneer het Rode Kruis koffie met koek rond gaat brengen.’ Dit was één van de vele Sliedrechtse berichtjes die maandagmorgen op Twitter werd geplaatst. De afzender gaf er een humoristische draai aan, andere Twitteraars waren, zacht uitgedrukt, niet blij met de files die tijdens de ochtend- en avondspits in het dorp ontstonden dankzij de afsluiting van de Rivierdijk-Oost, één van de ontsluitingswegen in Sliedrecht.

Vanwege groot onderhoud is het oostelijke deel van de Rivierdijk – tussen de A15 en de Thorbeckelaan – sinds gisteren maximaal zes weken afgesloten. Omdat het een ontsluitingsweg is, viel te verwachten dat dit tot filevorming zou leiden. Bovenstaand plaatje dat een sitebezoeker heeft gemaakt van zijn TomTom-scherm, laat zien waar in de avondspits de opstoppingen waren. ‘s Morgens was er ook op de Thorbeckelaan sprake van langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Een mevrouw die ‘s morgens twitterde dat op de kruising van de dijk met de Thorbeckelaan al  bijna twee fietsers waren aangereden (‘automobilisten zijn zo afgeleid dat het fietspad wordt vergeten’) kreeg een reactie van de projectleider dat er spoedig extra borden worden geplaatst om de veiligheid van fietsers te waarborgen. Vanmorgen was het kritische geluid verstomd. In elk geval op Twitter.
Verkeersregelaars
Bij de rotondes Stationsweg-Parallelweg en Stationsweg-Thorbeckelaan staan verkeersregelaars. De gemeente laat weten dat zij de komende tijd worden ingezet zolang het nodig is om de doorstroming te bevorderen. Ook aan beide kanten van de Rivierdijkafsluiting staan verkeersregelaars.
De foto van de verkeersdrukte in de Thorbeckelaan is (bij de rotonde op Stationsweg) gemaakt door Jan Willem Reimelink.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!