Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
15okt 2014

SLIEDRECHT - Onder andere op deze website is de afgelopen dagen veel gereageerd op de verkeersopstoppingen in het dorp. Opstoppingen die het gevolg zijn van de afsluiting van Rivierdijk-Oost, één van de ontsluitingswegen in Sliedrecht. Naar aanleiding van reacties op Sliedrecht Vandaag.nl en Twitter laat de gemeente weten dat bij eventuele calamiteiten (op de site werd een ramp bij het Dordtse chemieconcern DuPont als voorbeeld genoemd) speciale draaiboeken in werking treden. ,,Iedereen kan dan de Rivierdijk op. De hekken en machines worden verwijderd.”

De gemeente meldt ook dat de onderhoudswerkzaamheden niet ‘s avonds of ‘s nachts kunnen worden uitgevoerd vanwege de overlast voor omwonenden. In een algemeen bericht dat vanmiddag op de gemeentelijke website is geplaatst wordt uitgelegd dat de Rivierdijk-Oost er zeer slecht bij lag en dat daarom groot onderhoud moet worden gepleegd.  ,,Bij de voorbereiding is gekeken naar diverse methodes om de weg gefaseerd aan te pakken. Dit bleek onmogelijk omdat de weg te smal is om op een veilige manier te werken naast doorgaand verkeer”, aldus de gemeente, die ook de inzet van verkeersregelaars aanhaalt. ,,Zij regelen het verkeer en grijpen alleen in als er een te grote file ontstaat. De verkeersregelaars staan bij de rotondes Stationsweg/Parallelweg en Thorbeckelaan/Deltalaan. Ze blijven zolang het nodig is. Bij het werkvak op de Rivierdijk-Oost – tussen de Thorbeckelaan en de A15 – staan continu twee verkeersregelaars.”
Tot slot staat in het bericht vermeld dat continu wordt gemonitord op het meldsysteem van de hulpdiensten, zoals brandweer, politie en ambulance zodat zij altijd voorrang krijgen bij een calamiteit. Voor meer informatie kan men mailen naar de heer Van Es (de projectleider) via ajm.van.es@sliedrecht.nl of de gemeente bellen op 14 0184.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!