Heren 1 van SliedrechtSport dendert door

15 oktober 2014

SLIEDRECHT - Nadat vorige week Ekspalvo was verslagen in een rechtstreeks duel, wilden we de winnende lijn vasthouden en doortrekken naar Vocasa. Een verlies zou ervoor zorgen dat we plotsklaps het goede gevoel van een week eerder zouden kwijtraken en een overwinning zou ons in de ‘flow’ houden. Een belangrijk potje dus!

We begonnen de wedstrijd scherp en pakten direct een 6-2 voorsprong door een aantal goede blokkeringen. ‘Magic’ Mike pakten zijn collega aan de overkant met een killblock en Niels Ruiter, wiens zijn debuut het was in de basis, liet zich ook niet passeren. Daarna was het Vocasa die zijn blokkering goed op orde had en terugkwam tot 6-5. Daarna was het weer de beurt aan Sliedrecht die op 8-5 kwam en dit volhield tot 16-13. De side out werd keurig gemaakt en Niels zocht vooral zijn middens veelvuldig.

Deze beschaamden het vertrouwen niet en scoorden er lustig op los. Aan het einde van de set wist Vocasa de aansluiting te maken, mede door wat verslapping aan de Sliedrechtse zijde, 21-20. In tegenstelling tot vorig jaar, laten we dit seizoen zien wel de ‘big points’ te kunnen maken, ook tegen een topteam als Vocasa. Dat zorgde voor een klein gaatje boven de twintig, die we ook niet meer weggaven. Roy zorgde voor het laatste punt en Sliedrecht pakte de eerste set, 25-2 2.

Dan begon de altijd lastige tweede set. Wat vaker gebeurt dit seizoen, gebeurde ook deze wedstrijd weer. Na een winst in de eerste set, beginnen we te vaak te slap aan de tweede set, zo ook deze wedstrijd. Een verbeterpuntje waar hard aan gewerkt wordt. Vocasa pakte een 4-8 voorsprong en kon de voorsprong vasthouden tot 17-22. Dit was het moment om Carl in te brengen op eigen serve.

Carl heeft al vaker laten zien dat hij voor een ommekeer kan zorgen en dat gebeurde ook nu weer. Onder leiding van zijn strakke floaters, in combinatie met goed blokkeerwerk werd de achterstand omgebogen in een 23-22 voorsprong. Het publiek stond op de banken en er werd hartstochtelijk meegeleefd vanaf de kant. De side out werd door beide teams boven de twintig keurig gemaakt en de spanning groeide. Vocasa toonde zich in deze set net iets beter en zorgde met een goede blokkering voor de 1-1 in de wedstrijd, 25-27.

In set drie begonnen we weer scherp en dat was ook aan de stand te zien, we liepen uit naar 8-3 en 16-11. Steven scoorde zijn balletjes en ook de passer lopers werden veel gezocht door Niels. Koen was net als tegen Ekspalvo stabiel in de pass en wist veel van de vloer te halen. Niks aan de hand zou je zeggen en ‘clean’ de set naar je toe halen.

Helaas gebeurde dit niet en werd het toch spannender dan dat wij hadden gewild. Vocasa kwam zelfs terug op 23-23, vooral omdat wij er aanvallend niet meer doorheen kwamen. Tim en Gert Jan namen een time-out, zetten de boel op scherp en gelukkig had dit zijn uitwerking. De side-out ging er in, 24-23, daarna werd er genoeg servicedruk geleverd om een rally aan te gaan, deze wisten wij in ons voordeel te beslissen. Hierdoor pakten we de belangrijke 3e set en namen een 2-1 voorsprong.

De 4e set was er eentje uit het boekje. Veel servicedruk, scherp met de blokkering en kansen die werden afgemaakt. Dat is het spelletje wat wij elke set willen spelen en wat we op trainingen ook geregeld laten zien. De middens ontpopten zich tot de beste spelers van de wedstrijd, Mike won het van Ian met blokkeren, maar Ian sloeg net wat meer ballen tegen de vloer. Vocasa probeerde het tij nog te keren d.m.v. een aantal wissels, maar dit had zijn uitwerking niet. Via 8-3, 16-9, 21-10 werd het uiteindelijk 25-12 in Sliedrechts voordeel en daarmee werd ook Vocasa aan de zegekar gebonden.

Door deze zege zijn de mannen van team 1 momenteel gedeeld koploper. Alleen Dynamo kan ons nog voorbij gaan, want die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Maar niet getreurd, de volgende wedstrijd mogen we aantreden tegen, jawel, Dynamo. Om 15:00 wordt er gespeeld voor de knikkers op het televisieveld in de Stoep en de kers op de taart wordt door dames 1 verzorgd, zij spelen om 20:00 de Europacup wedstrijd tegen Vasas Óbuda Budapest. Bij winst 5 kannen op de bar en een koprol van Eric van Heteren. Tot dan.

Foto's: Brian Cleton