Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechtse jeugd werkt samen met ouderen aan een geslaagde lampionnenoptocht'
16okt 2014

Sliedrechtse jeugd werkt samen met ouderen aan een geslaagde lampionnenoptocht

SLIEDRECHT - Ze kondigden het al aan na de laatste bijeenkomst in de Karekietstraat: Buurt Bestuurt Sliedrecht-Oost draagt dit jaar bij aan het Donkere Dagen Offensief van gemeente en politie. De vrijwilligers hebben de krachten gebundeld met NME-centrum De Hooizolder met als resultaat dat woensdagavond 29 oktober een lampionnenoptocht wordt gehouden.

,,Voor het maken van de lampionnen was veel animo”, zegt Amy Bovendeaard, die is betrokken bij Buurt Bestuurt. ,,Binnen een paar uur waren er al vijftig inschrijvingen.” Ze is ook verheugd over het feit dat de activiteitenbegeleiders van Parkzicht, een verzorgingshuis aan de Lijsterweg, het zien zitten om de jeugd samen te laten werken met ouderen. ,,Nog vijftien kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar kunnen zich hiervoor inschrijven. Ze maken niet alleen zelf een lampion, maar als het lukt ook twee lampionnen samen met twee bewoners. Wie het leuk vindt om hieraan mee te doen, is woensdag 29 oktober van harte welkom. Van 14.30 tot 16.00 uur gaan we de lampionnen maken in Parkzicht. Stuur even een e-mail naar bbsliedrechtoost@gmail.com. De eerste vijftien aanmelders mogen gezellig meedoen.”
Stoere kinderen gezocht
Kinderen die niet in de gelegenheid zijn om of in De Hooizolder of in Parkzicht een lampion in elkaar te knutselen, kunnen er ook thuis één maken. ,,Als je dan start bij De Hooizolder mag je daar een prijsje grabbelen”, vertelt Amy. ,,Vind je het niet stoer om met een lampion mee te lopen, geen probleem. We zijn nog op zoek naar stoere kinderen die met een zaklantaarn meelopen en in alle huizen gaan schijnen. Het zou leuk zijn als de kids verkleed zijn als boef of agent. Op een andere manier mag natuurlijk ook.”
Lange stoet
De start van de lampionnenoptocht is om 18.30 uur vanaf de speelplaats bij De Hopper en vanaf de parkeerplaats in de Karekietstraat. Rond 18.45 uur arriveren de kinderen bij cafetaria Klaas Vaak aan het Fazantplein waarvandaan in één lange stoet naar het NME-centrum in het Burgemeester Feitsmapark wordt gelopen. Amy: ,,Uiteraard lopen we ook nog langs Parkzicht zodat de bewoners kunnen genieten van alle mooie lampionnen die daar zijn gemaakt. Rond 19.00 uur komen we aan bij De Hooizolder. Daar sluiten de laatste kinderen aan en lopen we nog een rondje door de speeltuin en het park. Ter afsluiting kunnen de deelnemers nog even gezellig napraten onder het genot van een bekertje warme chocolademelk.”
Mama’s en papa’s
,,Aan de lampionnenoptocht mogen uiteraard ook mama’s en papa’s meedoen. Naast de kinderen lopen sowieso de vrijwilligers van Buurt Bestuurt, De Hooizolder en het buurttoezicht mee. Alsmede de Sliedrechtse wijkagenten. De buurttoezichthouders nemen hun flyers mee.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!