Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dr. Bart Jan Spruyt houdt lezing over christelijke politiek in Calvijnschool'
19okt 2014

Dr. Bart Jan Spruyt houdt lezing over christelijke politiek in Calvijnschool

SLIEDRECHT - Op uitnodiging van de Sliedrechtse kiesvereniging van de SGP houdt dr. Bart Jan Spruyt donderdagavond 13 november een lezing over het thema ‘Wat christelijke politiek nu eigenlijk is’. Na het referaat volgt een pauze waarna er gelegenheid is tot discussie over het onderwerp van de lezing.

De avond is open voor iedereen met interesse in (christelijke) politiek. De lezing, die om 20.00 uur begint, vindt plaats in de bovenzaal van de Calvijnschool (Scheldelaan 15). De school is open vanaf 19.45 uur.
Dr. Bart Jan Spruyt (1964) is historicus, journalist, columnist en rechts-conservatief denker. Hij oriënteert zich vooral op het conservatisme en wil dit in de Nederlandse samenleving verspreiden. Spruyt studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde in 1996 aan de Universiteit van Leiden op een kerkhistorisch onderwerp. Hij publiceerde boeken over onder meer de vroege Hervorming in de Nederlanden, het christelijk verzet tegen Hitler (De oorlog achter de oorlog, 1995), het conservatisme (Lof van het conservatisme, 2003) en over ds. J.T. Doornenbal (Als je eenmaal hebt liefgehad, 2009).
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!