Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA Sliedrecht: '
19okt 2014

CDA Sliedrecht:

SLIEDRECHT - De CDA-fractie in Sliedrecht voelt er niets voor om burgers voor een paspoort of rijbewijs naar Dordrecht te sturen. Dat meldt zij in een vanavond verstuurd persbericht. Aanleiding is volgens de christendemocraten het besluit dat het Sliedrechtse gemeentebestuur in september heeft genomen om het gemeentelijk loket te gaan onderbrengen bij een zogeheten Klantencontactcentrum voor alle gemeenten in de Drechtsteden.

Het CDA zegt het belangrijk te vinden dat er een loket beschikbaar blijft in het Sliedrechtse gemeentekantoor. ,,Niet iedereen kan goed overweg met een computer, niet iedereen is goed ter been en een treinkaartje naar Dordrecht is ook niet gratis”, aldus fractievoorzitter Ton Spek. ,,Het college gebruikt mooie uitdrukkingen en woorden als handen ineenslaan, bundeling van krachten, toekomstbestendigheid en kostenreductie om de keuze voor een ‘lichte gemeenschappelijke regeling’ te rechtvaardigen. In onze optiek is de keuze voor een gemeenschappelijke regeling niet nodig voor een betere dienstverlening. Het gevaar bestaat dat de zeggenschap over het eigen burgerloket verschuift van Sliedrecht naar Dordrecht terwijl de ingeschatte kostenbesparing volgens het college uitkomt op minder dan één euro per Sliedrechter.” Hij vindt dat Sliedrecht zelf zeggenschap moet houden over de dienstverlening. ,,Sliedrecht moet hierin niet afhankelijk worden van de gemeente Dordrecht.”
,,Natuurlijk zijn er verbeteringen mogelijk”, zegt de CDA-voorman tot slot. ,,We zijn bijvoorbeeld benieuwd naar de ervaringen van buurgemeente Molenwaard met afspraken bij burgers thuis.”
Poll
Sliedrecht Vandaag heeft hier al eerder over bericht naar aanleiding van een voorpaginartikel in AD Drechtsteden en de reacties hierop van zowel het CDA als PRO Sliedrecht. Aan dat artikel was een poll gekoppeld. Daar kan nog altijd op worden gestemd. De stelling luidt: Als het gemeentelijk loket wordt overgedragen aan Dordrecht kan ik daar best mee leven. Een overgrote meerderheid van 83 procent is het daar niet mee eens.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!