Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'In de Nacht van de Nacht op 25 oktober dooft Gemeente lichten'
20okt 2014

In de Nacht van de Nacht op 25 oktober dooft Gemeente lichten

SLIEDRECHT - Vier de schoonheid van de duisternis. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober vindt voor de negende keer de Nacht van de Nacht plaats. Met deze jaarlijks terugkerende activiteit wordt aan-dacht gevraagd voor de schoonheid én de functie van de duisternis.

Het initiatief hiervoor ligt bij de Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu. Verschillende gemeenten in Nederland doen hieraan mee, waaron-der de gemeente Sliedrecht. In deze nacht, waarin ook de wintertijd ingaat, dooft de gemeente het licht van het Raadhuis, de lichten van de kerktoren en het gemeentekantoor.

In het kader van de duurzaamheid draagt de gemeente Sliedrecht graag haar steentje bij aan activiteiten om het energieverbruik te verminderen. Zij rekent erop dat ook het bedrijfsleven en de burgers meedoen en in de nachtperiode zoveel mogelijk niet-noodzakelijke verlichting, bijvoorbeeld kantoor- en re-clameverlichting, doven.

Met het organiseren van de Nacht van de Nacht willen de Milieufederaties duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energiever-spilling tegengaan.Deel dit bericht met je vrienden!