Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tot werkstraf veroordeelde stalker moet zijn ex-vriendin en de buurt met rust laten'
22okt 2014

Tot werkstraf veroordeelde stalker moet zijn ex-vriendin en de buurt met rust laten

SLIEDRECHT -  De 43-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam die twee weken geleden moest voorkomen vanwege het stalken van zijn ex-vriendin uit Sliedrecht is door de Dordtse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. Ook blijft het contact- en locatieverbod van kracht. Nadat hij in juni was aangehouden, had de rechter-commissaris al bepaald dat hij geen contact mag zoeken met de vrouw en dat hij niet in de buurt mag komen van haar huis.

De man is verslaafd aan alcohol en drugs en moet zich daarvoor laten behandelen. Tijdens de zitting op 7 oktober gaf hij aan in behandeling te zijn. Hij bood excuses aan voor zijn ‘domme, kinderachtige en onzinnige’ gedrag, dat bizarre vormen aannam.  De Hardinxvelder bestookte zijn ex-vriendin met brieven, e-mails en sms’jes. Ook op Facebook schold hij haar de huid vol en toen het had gesneeuwd piste hij een scheldwoord in haar tuin. Tegenover de rechter verklaarde de man dat hij haar aandacht wilde krijgen om zo weer in contact te komen. Hij probeerde dat op alle mogelijke manieren. De vrouw vond zelfs een envelop onder de ruitenwissers van haar auto waar slakken in zaten. In een andere envelop zaten een bitterbal en een stanleymes.
Ook de omgeving zal blij zijn dat de stalking ten einde is. Volgens de officier van Justitie konden negen buurtbewoners exact omschrijven hoe het geluid van zijn brommer klinkt.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!