Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Openbare bijeenkomst over kermislocatie; gemeenteraad gaat in gesprek met belanghebbenden'
23okt 2014

Openbare bijeenkomst over kermislocatie; gemeenteraad gaat in gesprek met belanghebbenden

SLIEDRECHT - Op de gemeentepagina’s in Het Kompas is een vooraankondiging geplaatst waarin staat vermeld dat de gemeenteraad in gesprek gaat met belanghebbenden over de locatie van de plaatselijke kermis. Het voornemen is om op dinsdagavond 18 november een openbare bijeenkomst te organiseren. Tijdstip en locatie worden nader bekendgemaakt.

De kermis keert mogelijk terug op het Burgemeester Winklerplein of elders in het centrum van Sliedrecht. In maart dit jaar kregen de raadsfracties een informatiebrief van het college van Burgemeester en Wethouders waarin hen werd gevraagd het in 2008 genomen besluit over de verhuizing van de kermis naar het parkeerterrein bij De Lockhorst (aan de rand van de gemeente, waar meer evenementen plaatsvinden) te heroverwegen. Het gemeentebestuur deelde toen mee dat in het derde kwartaal van 2014 een raadsvoorstel wordt gepresenteerd.
Vorig jaar was er geen kermis in Sliedrecht. De exploitant zag er geen heil meer in vanwege afnemende bezoekersaantallen. ‘Om een mooie traditie niet verloren te gaan’ heeft een andere exploitant het dit jaar (de kermis was van 14 tot en met 21 mei) weer opgepakt. Hij sprak van een overbruggingsjaar en gaf aan dat de bezoekersaantallen niet toereikend waren. De exploitant aast op een terugkeer naar het Winklerplein.
Uit het oogpunt van veiligheid en omzetverlies hebben de winkeliers rond het Winklerplein in 2008 bij het gemeentebestuur aangedrongen op het aanwijzen van een andere locatie. Het college stemde in en een meerderheid van de gemeenteraad was het daar mee eens.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!