Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht kampt met snel terugkerende '
24okt 2014

Sliedrecht kampt met snel terugkerende

SLIEDRECHT - Een bericht op deze website over defecte straatverlichting op de Stationsweg en in de Thorbeckelaan (gedateerd: woensdag 1 oktober) heeft tot een aantal kritische reacties geleid aan het adres van de gemeente, die onder andere het verwijt krijgt dat zij het aan de burgers overlaat en zelf niets doet.

Sliedrecht Vandaag heeft de gemeente om een reactie gevraagd. Die is als volgt:
,,Meldingen over storingen aan de openbare verlichting moeten altijd via de servicelijn (www.sliedrecht.nl) worden gemeld omdat de klacht dan geregistreerd wordt en direct bij de juiste behandelaar terechtkomt. De gemeente meldt de klacht, als het gaat om een kabelstoring, direct bij Stedin als hoofdverantwoordelijke van het ondergrondse kabelnet en kabelstoringen in Sliedrecht. De gemeente meldt de klacht en bewaakt deze. Dat wil zeggen dat als de klacht niet is verholpen de gemeente direct contact opneemt met Stedin. Hiervoor gelden wel afspraken: vijf werkdagen voor een kleine storing (tot vijf lichtmasten) en twee werkdagen voor grote storingen. Stedin meldt deze klachten bij diens aannemer. De gemeente heeft als direct aanspreekpunt alleen Stedin. Dat de gemeente iets meldt bij Joulz is niet aan de orde, in tegenstelling tot wat wordt beweerd.”
Sluimerstoringen’
Over de snel terugkerende kabelstoringen meldt de gemeente dat het gaat om zogenaamde sluimerstoringen, die niet te meten en lastig te traceren zijn. ,,Ook daar zijn we zeer alert op. We melden deze als herhaalstoring aan Stedin. De sluimerstoringen bij de Stationsweg en omgeving hebben te maken met een ‘oud’ laagspanningsnet. ” De gemeente laat tevens weten dat zij regelmatig schouwrondes houdt op de doorgaande wegen en dat zij woensdagmorgen nog een controleronde heeft gereden. ,,Helaas moesten we constateren dat de Scheldelaan er weer uit ligt. Dit is als herhaalstoring doorgegeven om met spoed te herstellen. De kapotte lantaarnpalen vanaf de Rivierdijk tot industrieterrein Nijverwaard (een reactie die gisteren door een sitebezoeker is geplaatst, red.) zijn donderdag direct gemeld bij Stedin.”
Tot slot verwijst de gemeente naar onderstaande link waarop bewoners storingen kunnen zien die bekend zijn bij Stedin:
http://www.stedin.net/zakelijk/branches/overheden/openbare-verlichting/
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!