Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad krijgt nadere informatie over Drechtstedelijk Klant Contact Centrum'
24okt 2014

Gemeenteraad krijgt nadere informatie over Drechtstedelijk Klant Contact Centrum

SLIEDRECHT - Voorafgaand aan de besluitvormende raadsvergadering wordt er dinsdagavond 28 oktober eerst van 19.00 tot 20.00 uur een beeldvormende bijeenkomst gehouden over het Drechtstedelijk Klant Contact Centrum. Aanleiding is de informatieve brief van het college aan de gemeenteraad over dit onderwerp die op 30 september tijdens een oordeelsvormende vergadering werd besproken. Een meerderheid van de raad gaf aan het eind van de bespreking aan dat zij hier nader over geïnformeerd wil worden.

,,Er zijn best nog wat noten te kraken”, zei CDA-fractievoorzitter Ton Spek drie dagen later op deze website. Sliedrecht Vandaag had hem gebeld naar aanleiding van een reactie van de Sliedrechtse CDA-fractie op Twitter op een voorpagina-artikel in AD De Dordtenaar.  ‘Voor een paspoort moet je straks naar Dordt’, kopte het regionale dagblad, daarbij gebruik makend van een citaat uit een raadsvergadering in Zwijndrecht die de algemene opinie weergaf. De Zwijndrechste fracties stonden, zo was te lezen in het artikel, op hun achterste benen. Dat was in Sliedrecht absoluut niet het geval. Wel hebben zowel het CDA (die twitterde dat hier het laatste woord nog niet over is gezegd) als PRO Sliedrecht inmiddels een kritisch geluid laten horen en wil ook de PvdA-fractie een debat voeren over dit onderwerp.
‘Opheldering’
Timo Pauw plaatste een beschouwing op de website van PRO Sliedrecht. Hij schreef daarin onder andere dat hij de afgelopen jaren heeft ervaren (‘de cijfers geven dit ook aan’) dat inwoners minder op het gemeentekantoor komen. ,,Ik deel de mate van urgentie om hier een oplossing voor te vinden, maar ik vraag me wel af of dit de juiste weg is. Eigenlijk weet ik nog niet zo goed wat ik van dit nieuwe idee vind. Wat voor mij wel helder is, is dat ik de overheid geen bedrijf vind, maar een dienstverlener voor haar inwoners. Als ik dan bepaalde dingen lees, krijg ik twijfels en zo zijn er meer zaken waar we opheldering over willen krijgen.” Spek wil ook meer duidelijkheid. ,,Hoe wordt het Klant Contact Centrum vormgegeven? Gaan we onze loketfunctie inderdaad, zoals het Algemeen Dagblad schrijft, in fysieke zin overdragen aan Dordrecht? In de informatiebrief lees je alleen over de voordelen. Allemaal goed en wel, maar zijn er ook garanties voor mindervaliden en oudere mensen die niet uit de voeten kunnen in een digitale wereld en voor wie het een forse belasting is om naar Dordrecht te reizen?  Wat betreft een verlenging van paspoort of rijbewijs is dat maar één keer in de tien jaar, dat klopt, maar denk bijvoorbeeld ook aan de vergunningaanvraag om op een invalideplaats te mogen parkeren. Het is toch fijn dat soort zaken te kunnen regelen bij een loket dichtbij huis. Zeker als de financiële noodzaak er niet is voor de gemeente. Samenvoeging levert voor Sliedrecht in drie jaar een besparing op van circa 22.000 euro. Dat is een luttel bedrag. De gemeente mag daarom echt nog wel even uitleggen waarom het voordelig is voor alle inwoners. Wat hebben zij hieraan? Dat wil ik weten.”
Niet afhankelijk’
Een week geleden verstuurden de christendemocraten een persbericht waarin zij alvast stelling nemen door aan te geven dat de gemeente zelf zeggenschap moet houden over het burgerloket. ,,Sliedrecht moet hierin niet afhankelijk worden van Dordrecht. We voelen er niets voor burgers voor een paspoort of rijbewijs naar Dordt te sturen.”


Deel dit bericht met je vrienden!