Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurttoezicht Sliedrecht-Oost rolt WhatsApp-groepen uit over het hele dorp'
24okt 2014

Buurttoezicht Sliedrecht-Oost rolt WhatsApp-groepen uit over het hele dorp

SLIEDRECHT - Buurttoezicht Sliedrecht-Oost maakte vanmorgen op haar Facebook-pagina bekend dat na een succesvolle introductie in de afgelopen drie maanden in Sliedrecht-Oost (er zijn meer dan zestig deelnemers) vandaag wordt gestart met de uitrol van WhatsApp-groepen over de rest van Sliedrecht.

,,In een WhatsApp-groep zijn buurtbewoners aangesloten. Zij kunnen elkaar direct op de hoogte brengen als ze een verdachte situatie zien”, aldus Patrick Hulsbos, één van de buurttoezichthouders. ,,Hoe meer buurtbewoners alert worden gemaakt des te kleiner de kans op inbraak en diefstal en des te groter de kans dat de verdachte kan worden aangehouden door de politie.”
‘Schaalbare groepen’
,,Voor een zo effectief mogelijk bereik hebben we Sliedrecht opgedeeld in vijf schaalbare groepen. Gebaseerd op hun woonadres kunnen inwoners zich aanmelden voor één van deze groepen.” Hij legt verder uit dat naam en telefoonnummer alleen worden gebruikt om de persoon toe te voegen aan de Whatsapp-groep. ,,De straat wordt enkel gebruikt om de spreiding van de deelnemers in kaart te brengen. In de WhatsApp-groep staan wel naam en telefoonnummer weergegeven.”
Aanmelden
Tot slot laat hij weten dat de politie alleen in actie komt bij een 112-melding en dat het initiatief uitsluitend is bedoeld om verdachte situaties in de wijk te melden om op deze manier andere gebruikers te waarschuwen en alert te maken. ,,Personen die misbruik maken van de WhatsApp-groep worden verwijderd. Er kunnen maximaal vijftig personen worden aangesloten in een WhatsApp-groep. Als het maximum is bereikt, wordt een nieuwe groep gestart. Aanmelden kan door een PB (persoonlijk bericht) te sturen naar de Facebook-pagina van Buurttoezicht Sliedrecht-Oost met vermelding van straat en mobiele telefoonnummer. Wie zich aan wil sluiten moet in Sliedrecht wonen en minimaal zeventien jaar oud zijn. Na aanmelding voegen wij de persoon toe aan de WhatsApp-groep en kan hij of zij meldingen van buurtbewoners lezen of zelf melding maken van een verdachte situatie of een heterdaadje. Vanwege de verwachte drukte kan het enkele uren duren voordat de aanmelding wordt verwerkt. Men krijgt vanzelf bericht.”


Deel dit bericht met je vrienden!