Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Alzheimer Caf'
27okt 2014

Alzheimer Caf

SLIEDRECHT - Stichting Welzijnswerk Sliedrecht houdt maandagavond 3 november weer een Alzheimer Café in De Reling aan de Industrieweg. Gastspreker is Marion Baalbergen.

,,Wanneer merk je als mantelzorger dat het niet meer lukt en hoe maak je dat bespreekbaar?” Daar gaat deze bijeenkomst over. Baalbergen: ,,Als je te maken krijgt met dementie heb je na verloop van tijd steeds meer hulp nodig om zelfstandig of samen met je partner thuis te kunnen blijven wonen. Als de ziekte vordert, nemen de problemen toe. Op een gegeven moment lukt het niet meer om het thuis zo te organiseren dat het nog goed gaat. Vaak verleg je, samen met je partner, de grens en probeer je het beiden vol te houden. Dit kan veel spanningen geven, ook in de relatie. Als je dementie hebt en alleen woont, merk je dat er een moment komt dat er angst is en dat het slapen en eten moeizaam gaat. Hoe verlaat je de vertrouwde omgeving om in het verpleeghuis te gaan wonen als je dit niet wilt of dit niet kunt regelen? Tijdens het Alzheimer Café gaan we hierover in gesprek.”
Het Alzheimer Café start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Wie vragen heeft, kan telefonisch contact zoeken met mevrouw R. de Stigter via 0184-416729. Mailen kan ook: r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.
Het Alzheimer Café is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Het is ook mogelijk om de Alzheimer Telefoon te bellen. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar. Het nummer is 0800-5088.


Deel dit bericht met je vrienden!