Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '' Foto: Archief Erik de Bruin
27okt 2014

SLIEDRECHT - Omdat de wintertijd is ingegaan waardoor het ‘s avonds vroeger donker is, liepen de vrijwillige buurttoezichthouders in Sliedrecht-West gisteravond tussen 18.00 en 19.30 uur de wijken door om te kijken of bewoners die niet thuis waren een lichtje hadden laten branden. Dat bleek in veel huizen niet het geval. ,,Bij meer dan 130 woningen hebben we flyers in de bus gedaan. De huizen waren in duisternis gehuld. Ik ben daar echt van geschrokken.”

Aldus wijkagent Klaas Blokland, die deelnam aan deze speciale ronde waarbij de buurttoezichthouders door heel Sliedrecht-West (lees: van Baanhoek-West tot en met de Stationsweg) liepen. ,,Over een paar weken herhalen we deze actie. Hopelijk treffen we dan veel minder woningen aan waarvan je aan de buitenkant kan zien dat er niemand thuis is. Wij zien dat direct en dat geldt natuurlijk ook voor het inbrekersgilde.”
‘Kerkactie’
Het werd een ‘Kerkactie’ genoemd. Blokland: ,,Op zondag zitten veel mensen aan het begin van de avond in de kerk. Als ze van huis gaan is het nog licht. Daardoor vergeten ze misschien een lichtje te laten branden. Wat heel onverstandig is want daardoor nodig je inbrekers uit.”
Rijnstraat
Zijn collega Hans van Schaik twitterde vanmorgen dat hij in de ochtendbriefing had gelezen over twee inbraken die afgelopen weekend hadden plaatsgevonden in de Rijnstraat. Op de Baanhoek en de Molendijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven autospiegels vernield.


Deel dit bericht met je vrienden!