maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Bijbelweek georganiseerd door Hervormde Gemeente druk bezocht

27 oktober 2014

SLIEDRECHT - De Bijbelweek georganiseerd door de Hervormde Gemeente van Sliedrecht is weer voorbij. Maandag 20 oktober verrees de grote witte tent op het ijsbaanterrein. Samen met de Handpalm en de Grote Kerk waren dit de locaties waar alles gebeurde.

Jong en oud in de tent
Dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend kwamen meer dan 200 kinderen naar de tent om te zingen, luisteren en knutselen rond het thema ‘Zeesterren’. Ook werd er elke morgen een toneelstuk gespeeld waarbij Sam en Jidda op zoek gingen naar de schat van de zee. De schat bleek een glimmende ster te zijn met daarop de woorden ‘volgen’, ‘vergeven’ en ‘vertellen’. Dit waren de drie kernwoorden die per dag centraal stonden, door middel van het opvissen van de Volgvis, Vergeef-vis en Vertelvis.

Donderdag konden de kinderen blijven tot 14.00 uur omdat er heel veel pannenkoeken waren gebakken. Deze werden lekker opgegeten waarna alle ouders en belangstellenden konden horen wat er de afgelopen dagen gedaan is door de kinderen. Ook was er een prijsuitreiking van de gehouden kleurwedstrijd. Zondag zal in de themadienst nog het laatste kernwoord ‘luisteren’ centraal staan.

Dinsdagmiddag was speciaal voor de senioren. Door weer en wind kwam men naar de tent. Gelukkig was het droog op het moment dat de senioren uit Parkzicht en serviceresidentie Drechtstreek werden opgehaald. Er waren circa 130 aanwezigen. Onder begeleiding van Gijs Zonneberg werden veel oude en nieuwe liederen gezongen. Rianne Stouten declameerde en sprak over zeesterren, beloften van God, diep op de bodem van de zee. Gijs Zonnenberg leidde de samenzang en Jaco van de Graaf begeleidde op de piano.

Dinsdagavond werd de tent vrij gemaakt voor Arjan Baan en Christian Verwoerd. Samen gingen zij dieper in het op het thema ‘Een toekomst zonder zorg?’. Dit met betrekking tot de gebeurtenissen in de wereld, die momenteel plaatsvinden.

Woensdagmiddag vonden workshops plaats van allerlei aard. Van fotografie tot genealogie, en van quilten tot cupcakes versieren. Met een paar tiental bezoekers een gezellige en ontspannen middag in de tent.

Tieners in de Handpalm
Ook voor de tieners t/m klas 3 stonden de drie dagen bol van de activiteiten. Naast het luisteren naar en discussiëren over een aantal Bijbelverhalen die gingen over vertrouwen in God hebben we veel gezellige en inspannende activiteiten ondernomen. Met de 80 tot 100 tieners die er elke middag en avond waren hebben we toneelstukken bedacht en opgevoerd, de “Ik hou van Sliedrecht” spelshow gedaan en zijn we in het Alblasserbos wezen survivallen. Dat leverde voor sommigen een nat pak op, en voor iedereen een gezellige woensdagmiddag.

Donderdag hebben we een groet gebracht aan mensen die niet meer naar de kerk kunnen komen om gezondheidsredenen. Als afsluiting van het programma hebben we genoten van een spectaculair optreden van de stoere mannen en vrouwen van Impact World Tour.

Grote Kerk
Zondag 26 oktober is de Bijbelweek afgesloten met een themadienst in de Grote Kerk, speciaal voor kinderen en tieners. Er werd een nieuwe vis opgevist, namelijk de Luistervis. Petrus luistert naar Jezus door op een andere manier te vissen, en vangt daarmee de grootste vangst. Ds. Klaassen leidde de dienst. Na afloop was er tijd voor ontmoeting, met koffie en een broodje.

Lees meer over:

Grote Kerk hervormde gemeente
Deel dit bericht met je vrienden!