Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Theo den Braanker Koninklijk onderscheiden'
29okt 2014

Wethouder Theo den Braanker Koninklijk onderscheiden

SLIEDRECHT - Wethouder Theo den Braanker werd dinsdagavond bij aanvang van de raadsvergadering verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Vanwege zijn actieve betrokkenheid en toewijding voor de gemeenteraad en de Hervormde Gemeente is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Den Braanker werd in 1998 burgerraadslid voor de SGP-ChristenUnie. Twee jaar later werd hij benoemd tot raadslid. Vanaf 2011 was hij ook fractievoorzitter totdat hij in juni dit jaar als laatste aansloot bij het college van Burgemeester en Wethouders. Binnen het plaatselijk hervormd kinder- en jeugdwerk is Den Braanker doorgegroeid van deelnemer naar leidinggevende. Ook gaf hij bijbelstudieavonden aan jongeren. Vanuit het jeugdwerk is hij evangelisatieouderling geworden. Dat heeft hij van 1998 tot en met 2010 gedaan. Hij was daarmee lid van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente. Van 2001 tot en met 2010 was Den Braanker voorzitter van ICS, de commissie die leiding geeft aan kinder-, tiener- en straatevangelisatieprojecten. Als (evangelisatie)ouderling heeft hij de maximale ambtstermijn volgemaakt van drie opeenvolgende periodes van vier jaar.
De wethouder was met stomheid geslagen toen hij zijn gezin en ouders zag zitten in de informatiezaal. Hij was volledig verrast, maar wel heel dankbaar.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!