Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ook in Sliedrecht een traditionele Sinterklaasintocht op 15 november'
31okt 2014

Ook in Sliedrecht een traditionele Sinterklaasintocht op 15 november

SLIEDRECHT – ‘Zaterdag 15 november varen Sinterklaas en zijn Pieten weer de haven van Sliedrecht binnen. Als alles goed gaat belooft het een heel bijzonder feest te worden.’ Aldus Stichting Evenementen Sliedrecht, die op internet (zie www.sinterklaassliedrecht.nl) een Sliedrechtse Sinterklaas Pagina heeft gemaakt met spelletjes, kleurplaten, recepten, foto’s en filmpjes.
Vorig jaar viel de intocht bijna in het water. De boot van Sinterklaas ging stuk en lag stuurloos in de rivier te dobberen. Vanwege de mist kon de goedheiligman aanvankelijk niet aan wal worden gebracht. ,,Lekker ouderwets Sinterklaasfeest weer dit jaar”, twitterde burgemeester Bram van Hemmen vanmiddag. ,,Intocht en feest zijn hetzelfde als vorig jaar. Op één ding na: nu komt onze Sint gewoon op tijd.”
Sinterklaasshows
De boot vaart naar verwachting rond 09.30 uur langs de Adriaan Volkersingel en meert vervolgens aan op zijn vaste stek in de haven. Na de intocht worden er ‘s middags drie feestjes gevierd in het Griendencollege. Vanaf maandag 10 november liggen er uitnodigingen klaar bij Fa. de Vries & Zn. op de Kerkbuurt, La Bonnière op het Burgemeester Winklerplein en Intratuin aan de Prisma.
Zwarte Piet
De Sinterklaasintocht wordt op traditionele wijze gevierd zonder dat het uiterlijk van Zwarte Piet wordt aangepast. Zoals in het hele land, zo blijkt uit een inventarisatie van de NOS in samenwerking met regionale omroepen. Op www.nos.nl is daar vanmorgen een bericht over geplaatst.


Deel dit bericht met je vrienden!