Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad luistert naar betrokkenen kermislocatie en participerende inwoners'
31okt 2014

Gemeenteraad luistert naar betrokkenen kermislocatie en participerende inwoners

SLIEDRECHT - De openbare bijeenkomst op dinsdagavond 18 november over de locatiekeuze voor de plaatselijke kermis vindt van 19.00 tot 20.45 uur plaats in het Griendencollege aan de Kamerlingh Onneslaan.

Voordat er besluiten worden genomen over een eventuele terugkeer naar het centrum (de kermis was de afgelopen jaren op het parkeerterrein bij De Lockhorst) wil de Sliedrechtse gemeenteraad weten wat de opvattingen zijn van betrokkenen. Daarbij wordt gedacht aan omwonenden en winkeliers van het Burgemeester Winklerplein (de vroegere locatie), de eigenaar van de kermis en een vertegenwoordiging van de jeugd in het baggerdorp. Wie zich als belanghebbende herkent, kan zich tot maandagmiddag 17 november aanmelden bij de griffie door een e-mail te sturen naar griffie@sliedrecht.nl of te bellen naar 0184-495986. Eén dezer dagen wordt gestart met het versturen van gerichte aankondigingen, zo is te lezen op een gemeentepagina in Het Kompas.
Open Huis-bijeenkomst
Een dag later, op woensdagavond 19 november, houdt de raad van 19.30 tot 22.15 uur een zogenoemde Open Huis-bijeenkomst in het gemeentekantoor. Het doel van deze eerste bijeenkomst, getiteld: Meedoen in Sliedrecht, is om te horen welke ideeën en/of wensen inwoners hebben over de wijze waarop zij betrokken willen worden bij gemeentelijke plannen en projecten. Diverse maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Een aantal inwoners is geloot uit de gemeentelijke basisadministratie en ontvangt een persoonlijke uitnodiging. Wie gebruik wil maken van deze invitatie kan zich tot maandagmiddag 17 november aanmelden via 0184-495986. Mailen kan ook: griffie@sliedrecht.nl.
Kermispoll
Op de kermispoll is tot nu toe 63 keer gestemd. Een meerderheid van 57 procent is het niet eens met de stelling dat er gezien de verschillende belangen – van de winkeliers enerzijds en de kermisexploitanten anderzijds – gezocht zou moeten worden naar een nieuwe kermislocatie in Sliedrecht. Dat noch het Burgemeester Winklerplein noch De Lockhorst geschikt is, is 43 procent het wel mee eens.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!