Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente en Stichting heffen alvast het glas op Sporthal Benedenveer'
05nov 2014

Gemeente en Stichting heffen alvast het glas op Sporthal Benedenveer

SLIEDRECHT – Hoewel nog een aantal zaken beklonken moet worden, hieven de gemeente en Stichting Sportaccommodatie Benedenveer woensdagmiddag al het glas op de realisatie van een nieuwe sporthal.
Dat deden ze nadat de intentieovereenkomst was ondertekend. Namens de gemeente werd een krabbel gezet door de wethouders Len van Rekom en Hanny Visser-Schlieker. Van Rekom sprak van een gezamenlijke inspanning van het college. ,,We hebben een ambitieus uitvoeringsprogramma samengesteld en werken er met behulp van het ambtelijk apparaat hard aan om onze ambities waar te maken. Dit is een heuglijk moment.” Sporthal Benedenveer is één van de projecten in zijn portefeuille.

Een maand geleden werd hij samen met Ad Riebergen, die bovengenoemde stichting voorzit, geïnterviewd over dit project (zie Gerelateerde berichten). Dat was in aanloop naar de oordeelsvormende raadsvergadering waarin al duidelijk werd dat de gemeenteraad op 28 oktober tijdens de besluitvormende bijeenkomst akkoord zou gaan met het voorstel om een eenmalig bedrag van ruim twee miljoen euro te besteden. Vanmiddag konden ze elkaar de hand schudden, al moet er nog wel overeenstemming worden bereikt over de grondwerving, de bouwkosten en het ontwerp. Daarover worden gesprekken gevoerd met Gebroeders Blokland B.V. ,,We trekken gezamenlijk met de gemeente op”, benadrukte Riebergen, die er het volste vertrouwen in heeft dat dit jaar ook de laatste stap wordt gezet zodat in 2015 de bouw kan beginnen.
De sporthal wordt vóór het seizoen 2016-2017 gerealiseerd. Riebergen tekende de overeenkomst samen met Gijs van der Leenden, die ook deel uitmaakt van Stichting Sportaccommodatie Benedenveer.


Deel dit bericht met je vrienden!