Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Toch een beetje feestvreugde in de dure decembermaand'
10nov 2014

Toch een beetje feestvreugde in de dure decembermaand

SLIEDRECHT – ‘5 december is in aantocht. Cadeautjes worden gniffelend verstopt tot de grote dag, er wordt stiekem hard gewerkt op verborgen plaatsen om één of ander flaporig beest of piratenboot in elkaar te knutselen om daar een prulletje in te verstoppen voor het feest van de goedheiligman. Helaas is dit niet weggelegd voor alle gezinnen in Sliedrecht, bijvoorbeeld vanwege financiële redenen. Wat zou het leuk zijn om juist die gezinnen een hart onder de riem te steken en toch een beetje feestvreugde te brengen in de dure decembermaand.’ Dat dachten de beheerders van Weggeefhoek Sliedrecht toen een jaar geleden de Weggeefpiet in het leven werd geroepen. Namens deze Piet kunnen er ook dit jaar weer veel tweedehandse en nieuwe cadeautjes worden uitgedeeld.
Dit alles dankzij de gulle giften van diverse leden en het enthousiasme van de beheerders, die veel hebben geregeld om dit kinderfeest ook echt een feestje te laten zijn. ‘Zomaar een straaltje licht in een donkere tijd.’ De cadeautjes worden maandag 1 december uitgedeeld in het gebouw van Wilhelmus aan de P.A. de Genestetstraat.
Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Weggeefhoek Sliedrecht.
Sinterklaasshows
Sint Nicolaas en de Zwarte Pieten zetten zaterdagmorgen voet aan wal in Sliedrecht. Rond half tien vaart de boot langs de Adriaan Volkersingel waarna wordt aangemeerd in de haven en de intocht kan beginnen. ‘s Middags zijn er drie Sinterklaasshows in het Griendencollege. Vanaf vandaag liggen de uitnodigingen klaar bij Fa. de Vries & Zn. op de Kerkbuurt, La Bonnière op het Burgemeester Winklerplein en Intratuin aan de Prisma. Vanmorgen stond er al een rij om kaartjes te bemachtigen.


Deel dit bericht met je vrienden!