Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De duizendste uitzending van 'The AfterShock/Flatlandelic RundFunk' op MerweRTV'
11nov 2014

De duizendste uitzending van 'The AfterShock/Flatlandelic RundFunk' op MerweRTV

SLIEDRECHT - Vrijdag 14 november a.s. zal de gehele vrijdagavond op Merweradio en MerweTV in het teken staan van de duizendste aflevering van de tweewekelijkse programma’s The AfterShock en Flatlandelic RundFunk. Van 19.00 uur tot middernacht nemen de makers van beide shows luisteraars en kijkers mee in het verleden maar blikken ook samen vooruit naar de toekomst.

Bij de 150ste uitzending van het programma MetalShock, het oerprogramma op de vrijdagavond, kregen de presentatoren Theo en Gino vanuit het bestuur van Merweradio wederom een extra uur toebedeeld. Bij hun 100ste aflevering hadden zij ook al een extra uur gekregen. Dit werd toen na enkele weken het ShockCafé. Twee presentatoren van dit programma, Ed Jonkers en José Kraayeveld, leek het wel aardig om dit nieuwe extra uur te gaan vullen. Maar elke week vonden zij een beetje te veel van het goede. Een collega van Gino, Mark Eckhardt, leek het ook wel wat. Maar ook hij vond wekelijks een beetje te vaak. Heel toevallig spraken de drie elkaar die zelfde week nog en werd de oplossing gevonden: ieder zou om de veertien dagen aan de beurt zijn. Inmiddels is dat dus precies duizend weken geleden.

Mark Eckhardt is bekend als de “niet veel zeggende DJ”. In zijn programma “Flatlandelic RundFunk” neemt hij luisteraars van over de gehele aardbol mee in zijn eigen wereld, namelijk die van de Funkmuziek. Vanaf de eerste seconde tot aan de laatste minuut helemaal gewijd aan die muziek. Met dan op het laatste moment de playlist van gedraaide nummers van dat uur.

Op diverse locaties binnen Europa is Mark regelmatig ingehuurd als diskjockey. Zo draait hij niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland op funkfeesten. Regelmatig bouwt hij in de studio van MerweRadio de platenspelers op om vinyl (langspeelplaten en singletjes) te kunnen draaien.

Mark heeft zelfs bewonderaars in Brazilië. Er zijn cafés daar, die zijn uurtje LIVE ten gehore brengen. Muziek is immers universeel.

Ed Jonkers en José Kraayeveld zijn de presentatoren van “The AfterShock”. De naam van dit programma komt voort uit het feit dat zij in eerste instantie ná MetalShock en ShockCafé op de vrijdagavond ingedeeld stonden. Zij waren de zogenoemde naschok en hun programma heeft deze naam al zeer regelmatig waargemaakt. De zoon van de keeper van hun voetbalelftal, Robbert Jan de Smit, was de eerste technicus van The AfterShock. Tegenwoordig worden deze honneurs waargenomen door Arie “The ARE” van Willigen. In de uitzending is eigenlijk nagenoeg alles mogelijk. Soms alleen maar slap geklets tot aan verhitte discussies toe, maar vaak met een behoorlijke diepgang. In elk geval wordt het programma op eigenwijze eigen wijze gepresenteerd. Het staat dan ook bekend als het meest spraakmakende programma op MerweRadio en inmiddels op prime time, tussen 20.00 en 21.00 uur.

In de loop der jaren zijn er diverse gasten in de studio geweest, waaronder bijvoorbeeld burgemeester Bram van Hemmen, vlak nadat hij hier in Sliedrecht kwam werken. Maar ook vanuit het buitenland wisten vele gasten de studio te vinden. Uit de USA kwam gitarist Josh Holloway ooit zijn kunsten vertonen. Sindsdien worden er steeds vaker bands in de studio gesignaleerd. Met de gehele vrijdagavondploeg, aangevuld met technici vanuit de TV-afdeling van MerweRTV, worden dan beeld- en geluidsopnames gemaakt.
 

Voordat de Zwarte Pietendiscussie losbarstte, waren de echte Hoge Hoogte Piet en de Sliedrechtse Muziekpiet al lang bij ons in de uitzending geweest. En niet te vergeten natuurlijk ook de Goedheiligman zelf! Klein burgerlijk leed uit het eigen Baggerdurp, maar ook wereldnieuws werd en wordt behandeld. Hoogte (of diepte?) punten waren volgens de makers o.a. de uitzendingen over The Rolling Stones, Blind daten met grote koppelquiz, LIVE tatoeëren en piercing zetten op de radio, Blessureleed met dr. Roel, Verslavingen met LIVE blowen, Verbod op “Negerzoenen” en uiteraard alle prijsvragen en goede-doelen-acties, waaronder “De Pet van Ed”, het "Glazen Huis" en niet te vergeten “50 uur voor Darfur”. En er liggen nog items genoeg op de plank.
 

Ook The AfterShock heeft een grote schare volgers. Via het Internet gaan de programma’s van MerweRTV wereldwijd. Op een gemiddelde vrijdagavond loggen ruim 500 computergebruikers in. Grappig genoeg bijvoorbeeld ook vanuit de Filippijnen, Australië en Texas. En hoewel kijk- en luisterdichtheid hier in de regio moeilijk te meten zijn, blijkt uit de diverse reacties van mensen dat het programma ook hier wel degelijk beluisterd (en bekeken) wordt! Dit bleek ook op de onlangs gehouden Late Summer Fair in de Kerkbuurt, waarop de makers van de diverse vrijdagavondprogramma’s ’s middags aanwezig waren. Het lukte Mark zelfs om daar alle op dat moment aanwezige mensen aan het swingen te krijgen.

Wekelijks is het maken van radio (en tegenwoordig dus ook TV) op de vrijdagavond bij MerweRTV een feestje. Maar deze week dus een heel bijzonder feest!!! De gehele avond van 19.00 tot 24.00 uur zal via MerweRadio te beluisteren zijn en via MerweTV te bekijken. Via Internet kan er op www.merweradio.nl gekeken en geluisterd worden.

Speciaal ter ere van het heuglijke feit van de duizendste editie komt Marks’ meest favoriete Nederlandse funkband “Seven Eleven” deze avond naar de studio om het feest muzikaal te omlijsten! Dat belooft wat.

Uw felicitaties aan de makers van beide programma’s, toe- en verwensingen, kunt u richten aan redactie@merweradio.nl

De programmering van deze avond is ietwat gewijzigd en ziet er als volgt uit:

19.00 – 20.00 uur        The AfterShock (m.m.v. The ARE)
20.00 – 21.00 uur        Flatlandelic RundFunk
21.00 – 22.00 uur        MetalAfterFunkShock
22.00 – 24.00 uur        AfterShockFunkCafé (dubbel uur)Deel dit bericht met je vrienden!