Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurttoezicht en Politie treffen weer zeer veel donkere woningen aan'
13nov 2014

Buurttoezicht en Politie treffen weer zeer veel donkere woningen aan

SLIEDRECHT – In het kader van de Donkere Dagen Offensief hielden de politie en het buurttoezicht in Sliedrecht-Oost- en West vanavond een gezamenlijke preventie-actie. Twintig buurttoezichthouders en zeven politieagenten gaven hier gestalte aan. Er werden zeer veel donkere woningen aangetroffen. ,,Dit is een uitnodiging aan het inbrekersgilde”, twitterde wijkagent Hans van Schaik na afloop.
Wie op verschillende plekken, zowel in Sliedrecht-Oost als in het westelijke deel van het dorp, blauw op straat tegenkwam, hoefde niet te schrikken. De actie was bedoeld om bewoners bewust te maken van het feit dat nu de dagen steeds korter worden inbrekers hun kans ruiken. Jaarlijks blijkt uit cijfers van de politie dat gedurende de wintertijd meer woninginbraken worden gepleegd. Sliedrecht heeft dankzij haar ligging aan de A15 last van wat mobiel banditisme wordt genoemd.
Aangezien de wintertijd net is ingegaan volgen er nog meer acties die samenhangen met het Donkere Dagen Offensief. Zo wordt zondagavond 7 december ook een zogeheten kerkenactie gehouden in Sliedrecht-Oost. In navolging van Sliedrecht-West waar drie weken geleden de buurttoezichthouders samen met de wijkagent een speciale ronde liepen op zondagavond. Tussen 18.00 en 19.30 uur wandelden zij alle wijken door om te kijken of bewoners die niet thuis waren een lichtje hadden laten branden. Dat bleek in veel woningen niet het geval. Bij meer dan 130 woningen werden flyers in de bus gedaan omdat ze in duisternis waren gehuld. Het wordt een kerkenactie genoemd omdat op zondag veel inwoners van Sliedrecht aan het begin van de avond een kerkdienst bijwonen en daardoor niet thuis zijn. Vanavond was een reguliere buurttoezichtavond zonder flyers, maar wel met meer manschappen en aan hun zijde politieagenten. Wederom werd geconstateerd dat veel woningen onverlicht waren.


Deel dit bericht met je vrienden!