Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Overweldigende mensenmassa geeft Sinterklaas een warm welkom in de havenstraat'
15nov 2014

Overweldigende mensenmassa geeft Sinterklaas een warm welkom in de havenstraat

SLIEDRECHT – Sinterklaas had niet de beste dag uitgekozen voor zijn aankomst, maar het regenachtige weer deerde de Sliedrechtse kinderen niet. Hij werd verwelkomd door een enorme mensenmassa in de Havenstraat. Wat zij zagen, was wel een beetje wonderlijk. Sinterklaas had geen mijter op, maar een petje. Toen hij voet aan wal zette en de burgemeester de hand had geschud sprak hij zijn zorgen uit over de politiepiet. Hij zou de mijter van de goedheiligman laten maken, maar hij was in geen velden of wegen te bekennen. Toen het Pietenensemble begon te spelen, dook de politiepiet ineens op.
Mét een prachtige mijter. Toen hij die aan de Sint had gegeven kon de tocht richting het Oude Raadhuis beginnen. Sinterklaas en de Zwarte Pieten deden er een uur over om die paar honderd meter te overbruggen. Ze kregen een warm welkom van honderden kinderen, mama’s en papa’s.
Sliedrecht Vandaag maakte onderstaande sfeerimpressie van de intocht. Vanmiddag verschijnt er ook een fotoverslag op de site van het Sinterklaasfeest in het Griendencollege. Daar is de publieke belangstelling ook overweldigend.


Deel dit bericht met je vrienden!