Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerst zwoegen in de stromende regen, daarna pannenkoeken'
17nov 2014

Eerst zwoegen in de stromende regen, daarna pannenkoeken

SLIEDRECHT – ‘Een echte herfstklassieker’, twitterde één van de deelnemers zaterdag na afloop van de ABC Bolderloop op het terrein van ASVZ De Merwebolder. Circa 150 sportievelingen hadden hun hardloopschoenen aangetrokken. In de stromende regen werden ze aangemoedigd door een groot aantal toeschouwers.
De Sliedrechtse trimclub ABC, de organisator van het jaarlijkse hardloopevenement, constateerde al heel lang dat er geen bewoners en zelden medewerkers meeliepen. Dat moest anders, dacht ASVZ waarna de afdeling Bewegingsagogie werd benaderd. In het kader van het thema ‘Beweging en gezondheid’ zijn  ze de uitdaging aangegaan en zijn ze op zoek gegaan naar cliënten die alleen of samen met medewerkers mee wilden lopen. Medewerkers van Bewegingsagogie en begeleiders hebben regelmatig getraind met de cliënten. Op de loopband, in de fitnessruimte en buiten op het terrein. Tijdens de Bolderloop stonden vijf bewoners met begeleiders aan de start. Samen met ruim 140 andere lopers. Alle bewoners hebben de Bolderloop volbracht.
Na afloop stonden er volkoren pannenkoeken op het menu. De opbrengst is voor de aanschaf van toestellen voor de gym- en bewegingslessen en de fitnessruimte. Zo kan er nóg meer worden gesport.


Deel dit bericht met je vrienden!