Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Alzheimer Cafe'
20nov 2014

Alzheimer Cafe

SLIEDRECHT – Stichting Welzijnswerk Sliedrecht houdt maandagavond 1 december weer een Alzheimer Café in De Reling. Gastspreker is muziektherapeute Ellen Blankvoort, die veel werkt met mensen met dementie.
Ze gebruikt hierbij niet alleen haar stem, maar ook verschillende instrumenten. Waaronder snaar-, slag- en strijkinstrumenten. Door herinneringen op te halen aan de hand van muziek en door met mensen te zingen merkt ze steeds weer wat de kracht van muziek is. ,,Er komen woorden naar boven die er soms al lang niet meer leken te zijn. Het ontspant en brengt herinneringen terug. Mensen die alles vergeten lijken te zijn, hebben vaak geen moeite om zich alle coupletten van een lied uit hun kindertijd te herinneren”, aldus Blankvoort.
Het Alzheimer Café start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Voor vragen kan men contact opnemen met mevrouw R. de Stigter via 0184-416729 of door haar een e-mail te sturen: r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl. Het Alzheimer Café is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden en buren. Alsmede voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Tot slot wordt gewezen op de Alzheimer-telefoon, die 24 uur per dag gratis bereikbaar is voor hulp bij dementie. Het nummer is 0800-5088.
Zie ook:
Stichting Welzijnswerk Sliedrecht lanceert nieuwe website (ma, 16 sep 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!