Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Laspartners Multiweld gemachtigd voor het afnemen van lasserskwalificaties'
21nov 2014

Laspartners Multiweld gemachtigd voor het afnemen van lasserskwalificaties

SLIEDRECHT - Laspartners Multiweld is sinds november 2014 officieel gemachtigd voor het afnemen van lasserskwalificaties.

Het door het RvA geaccrediteerde Nederlands Instituut voor de Lastechniek (NIL) heeft na een officiële audit Laspartners Multiweld bevoegd om lasproeven te organiseren, af te nemen en visueel te beoordelen ten behoeve van lasserskwalificaties.

Vandaag de dag worden hoge eisen gesteld aan het lassen van constructies. Bedrijven die staalconstructies, aluminiumconstructies of onderdelen voor deze constructies leveren moeten voldoen aan de NEN-EN-1090 norm. Deze norm vraagt om deskundige en vakbekwame lassers. In de vorm van een lasserskwalificatie kan een lasser aantonen dat hij/zij instaat is om op basis van een lasmethodebeschrijving laswerk op te leveren die voldoet aan alle gestelde eisen.

Voor Arjen Engelen, directeur Laspartners Multiweld, is het kunnen afnemen van lasserskwalificaties een mooie uitbreiding van het bestaande dienstenpakket. “De komende tijd zullen wij het dienstenpakket nog verder uitbreiden. Momenteel adviseren en ondersteunen wij klanten dagelijks bij het behalen van lasmethodekwalificaties. Voor 2015 hebben wij onszelf als doel gesteld om ook gemachtigd te worden voor het afnemen van lasmethodekwalificaties.”

Zie ook:
Multiweld BV neemt Wagenvoorde Lastechniek BV over (ma, 23 dec 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!