Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dierenasiel vangt gedumpte katten en hond op en vervolgt zoekactie'
23nov 2014

Dierenasiel vangt gedumpte katten en hond op en vervolgt zoekactie

SLIEDRECHT – Vrijwilligers van Stichting Dierenasiel Sliedrecht e.o. zijn al drie dagen – zowel overdag als ‘s nachts – in de weer om katten te vinden die zijn achtergelaten op de bedrijventerreinen Nijverwaard en Noordoost-Kwadrant. Van de elf gesignaleerde katten zijn er inmiddels zeven gevonden en opgevangen in het dierenasiel aan de Molendijk. Aan de noordelijke Parallelweg werd ook een vermagerde hond aangetroffen die heel lang niet had gegeten.
Op één kat na waren alle gevonden dieren niet gechipt. Desondanks hoopt het asiel de baasjes te traceren. ,,Omdat we heel graag met ze willen spreken”, vertelt voorzitster Ginet Balistreri. ,,Er zijn ook andere manieren. We kunnen oplossingen bieden, daar zijn we voor. Het is jammer dat we daar niet de kans voor hebben gekregen.” Eén kat had wel een chipnummer. Het beestje was aangereden en lag langs de Parallelweg aan de andere (lees: noordelijke) kant van het spoor. Daar werd ook de hond aangetroffen. Aan de zuidelijke zijde van het spoor werden ter hoogte van de Nijverwaard drie katten gevonden waarvan één zwangere poes en in het Noordoost-Kwadrant één volwassen poes, die net zwanger is geweest, en vier kittens. ,,Daar begon het mee in de nacht van donderdag op vrijdag”, vertelt Balistreri. ,,We zagen eerst de poes en een dag later de jonge katjes. In het weekend troffen we de andere katten en de hond aan. Zowel op de Nijverwaard hopen we nog twee gesignaleerde katten te vinden als op het andere bedrijventerrein.” Ze noemt het opmerkelijk dat zoveel katten worden achtergelaten. ,,In het voorjaar en aan het begin van de zomervakantie gebeurt het helaas met regelmaat, maar normaal gesproken niet in deze tijd van het jaar.”
De katten waren geschrokken, maar tam. Op basis daarvan werd de inschatting gemaakt dat het geen zwerfkatten zijn en dat ze nog niet zo lang geleden zijn gedumpt. ,,De kittens leefden sowieso niet langer dan een week op straat.”
Onderstaande foto’s staan op de Facebook-pagina van Stichting Dierenasiel Sliedrecht e.o.
Zie ook:
Stichting Dierenasiel Sliedrecht in actie (ma, 29 apr 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!