Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nepverkopers huis aan huis misbruiken goede naam dromen zonder beperking'
23nov 2014

Nepverkopers huis aan huis misbruiken goede naam dromen zonder beperking

SLIEDRECHT – De politie heeft gisteren een bekeuring uitgedeeld aan twee jongemannen die aan de deur stroopwafels verkochten, maar  daar geen vergunning voor hadden.
Ze hingen het verhaal op dat ze de stroopwafels voor een goed doel verkochten. ,,Een onsamenhangend verhaal, zo heb ik van een aantal mensen begrepen”, vertelt Peter de Borst, de voorzitter van Dromen Zonder Beperking. De plaatselijke stichting plaatste vandaag op Twitter het bericht dat het om een laffe actie gaat waarbij hun naam wordt misbruikt.
,,We trekken aan de bel omdat het in een tijdsbestek van twee maanden de tweede keer is”, aldus De Borst. ,,In september is dit ook al gebeurd.” Naast wijkagent Hans van Schaik, die gisteravond over de bekeurde stroopwafelverkopers twitterde, was het bericht gericht aan de gemeente. ,,De vorige keer werden we gebeld door de gemeente. Of we wel wisten dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Natuurlijk weten we dat. Als we ooit een dergelijke actie houden, zullen we die ook aanvragen en kondigen we van tevoren aan dat we langs de deuren gaan.”
Publicaties
,,De nepverkopers hangen een verhaal op over een stichting die de dromen van gehandicapte kinderen vervult”, vervolgt De Borst. ,,Mensen asscociëren dat met onze stichting. Wat ook logisch is, zeker als er net publicaties zijn geweest in de media. Destijds was dat het geval en nu weer. Een opvallende overeenkomst.” Een verschil is er ook. In september ging het om een man en een vrouw (beiden met een Slavisch accent) die kaarten verkochten, ditmaal om twee jongens die zogenaamd in naam van een goed doel stroopwafels verkochten voor 5,95 euro per pak.


Deel dit bericht met je vrienden!