Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht sport buigt met bravoure en strijdlust neerwaartse spiraal om'
23nov 2014

Sliedrecht sport buigt met bravoure en strijdlust neerwaartse spiraal om

SLIEDRECHT – De puzzelstukjes vielen zaterdagavond eindelijk weer eens in elkaar bij Sliedrecht Sport. Na het debacle vorige week in Borne – waar de ploeg met 3-0 klop kreeg van hekkensluiter Ecare Apollo – besloot trainer-coach Tim Oskam drie wijzigingen aan te brengen. Dat pakte goed uit. De tegenstander werd met bravoure en strijdlust tegemoet getreden. ETEC/Nesselande zocht na een uur gedesillusioneerd de kleedkamer op. Er viel niets te halen in sporthal De Stoep.
Sliedrecht Sport wilde en moest iets rechtzetten. Er was immers vier keer op rij verloren terwijl de competitiestart toch juist zo veelbelovend was geweest. Oskam kon leven met de nederlagen tegen Dynamo, Alterno en US. ,,We hadden die wedstrijden met iets meer geluk ook kunnen winnen. Tegen Ecare Apollo waren we kansloos. Zij speelden goed en als een collectief en wij konden daar weinig tot niets tegenover zetten. De eerste uitglijder van dit seizoen. Vandaag mocht ons dat nog niet een keer overkomen. We moesten als een geheel opereren en brutaal zijn.” Nesselande was als nummer elf naar Sliedrecht gekomen in de hoop dat ze iets konden doen aan de penibele stand op de ranglijst. Ondanks de fanatieke support vanaf de tribune van jonge fans die waren meegereisd kreeg het team uit Zevenhuizen geen voet aan de grond. Behalve aan het begin van de tweede set toen de gasten op voorsprong kwamen. Sliedrecht Sport nam echter de regie over en maakte vervolgens korte metten met Nesselande, die een mokerslag te verwerken kreeg toen ook deze set met 25-18 werd verloren. De eerste set was in 25-19 geëindigd. De thuisploeg lag op ramkoers en vijzelde het zelfvertrouwen, dat de afgelopen weken een behoorlijke tik had gekregen, nog wat verder op door met veel machtsvertoon de derde set binnen te slepen: 25-10. Daarmee duidelijk makend dat het team weg wil blijven van de onderste plaatsen en zich in het linkerrijtje wil manifesteren. Na negen speelrondes staat Sliedrecht Sport op een verdienstelijke vijfde plaats.
Comeback
Naast de klinkende 3-0 overwinning was ook de geslaagde comeback van Niels Vermeulen een opsteker. De spelverdeler was er lang uit vanwege een meniscusblessure. Slecht nieuws was er ook. Mark Kleiweg zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen. Hij heeft last van een slepende schouderblessure en moet een operatie ondergaan.


Deel dit bericht met je vrienden!