Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De helft van de woningen was nu wel verlicht'
24nov 2014

De helft van de woningen was nu wel verlicht

SLIEDRECHT – Op de dag dat de wintertijd inging hielden de politie en het buurttoezicht in Sliedrecht-West een zogenoemde kerkactie. In heel Sliedrecht-West werden op zondagavond 26 oktober meer dan 130 onverlichte woningen aangetroffen. Wijkagent Klaas Blokland zei daarvan te zijn geschrokken. Gisteravond werd de actie herhaald. Ditmaal was hij beter gestemd.
,,De helft van de woningen was nu wel verlicht”, steekt Blokland van wal. ,,Daarmee bedoel ik de woningen waar we de vorige keer een flyer in de bus hebben gedaan omdat ze in duisternis waren gehuld. We hebben ditmaal ongeveer zeventig onverlichte woningen aangetroffen. Nog steeds te veel natuurlijk, maar al een hele verbetering.”
Verlaten indruk
,,Toch ben ik niet helemaal tevreden”, vervolgt de wijkagent. ,,Ook al brandde er licht, toch maakten sommige woningen een verlaten indruk en zie je van buiten dat er niemand thuis is. Dat kan je voorkomen door bijvoorbeeld het rolgordijn dicht te doen of de gordijnen zodanig dicht te doen dat er maar een streepje licht zichtbaar is.”
Sliedrecht-Oost
De actie zal ook worden gehouden door het buurttoezicht in Sliedrecht-Oost en zijn collega-wijkagent Hans van Schaik. Het wordt een kerkactie genoemd omdat ze aan het begin van de avond door de wijken lopen als veel mensen een kerkdienst bijwonen en derhalve niet thuis zijn. In het kader van het Donkere Dagen Offensief doet de politie van alles om mensen bewust te maken dat ze inbrekers niet in de verleiding moeten brengen.


Deel dit bericht met je vrienden!