Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA Sliedrecht voorstander van '
26nov 2014

CDA Sliedrecht voorstander van

SLIEDRECHT -  De fractie van CDA Sliedrecht heeft aangekondigd om op de eerstvolgende raadsvergadering vragen te stellen over het initiatief voor een ‘noodhulpbureau’ in de Drechtsteden. Zo’n bureau geeft geld aan mensen die acute problemen verkeren, bijvoorbeeld doordat de wasmachine stuk gaat.

Vandaag bericht AD De Dordtenaar uitgebreid over dit initiatief. Het zou in onze regio gaan over 1.400 huishoudens. Daar schrikt Ton Spek – fractievoorzitter – van, maar verbaast hem niets. “Dit sluit aan bij de zorgen van de fractie voor mensen die tussen wal en schip vallen. Al eerder pleitte het CDA om oog te hebben voor groepen die getroffen worden door stapeling van bezuinigingen op verschillende beleidsterreinen. Ook is de ‘stille armoede’ een groot probleem. De kinderombudsman constateerde dat 1 op de 9 kinderen (dat zijn er 3 in elke klas) in armoede leeft.’

Vergeten doelgroep
“In alle plannenmakerij, zoals recent uit de begroting 2015 blijkt, wordt hier geen Euro extra in geïnvesteerd. Deze doelgroep lijkt wel vergeten. Wij zijn erg geïnteresseerd in het hele rapport en geven het college graag een stimulans om hun invloed aan te wenden om dit initiatief te laten slagen.”

Daarom heeft de fractie het rapport opgevraagd en aangekondigd op 9 december 2014 mondelinge vragen te gaan stellen.Deel dit bericht met je vrienden!