Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'A15 Hardinxveld weer open na brand'
26nov 2014

A15 Hardinxveld weer open na brand

SLIEDRECHT - De A15 ter hoogte van Hardinxveld is woensdag rond 13.30 uur weer in beide richtingen opengegaan. Rijkswaterstaat had de weg afgesloten vanwege een zeer grote brand die woedde in Hardinxveld-Giessendam.

De brand ontstond rond 11.00 uur in het automuseum met dertig oldtimers van Gerrit van Noordenne. De brandweer ging met veel brandweerwagens naar Van Noordenne Glas aan de Kade in Hardinxveld. Ook het glasbedrijf van Van Noordenne is volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond.

Niet overgeslagen
De brandweer wist te voorkomen dat de brand zou overslaan naar naastgelegen bedrijven. Zeker vier bedrijven waren ontruimd. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, die tot halverwege de middag aanhield. Inwoners van het dorp moesten korte tijd ramen en deuren gesloten houden, omdat de rookpluimen over het dorp trokken.

Metingen van de brandweer hebben geen bijzondere gevaarlijke stoffen opgeleverd. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

'Knallen'
Ooggetuige Cees van der Wal stond bij de vlammenzee en zei dat de brand in korte tijd steeds groter werd. Ook waren er volgens hem knallen te horen.

Overlast verkeer
Het verkeer had veel last van de brand. Door de dikke zwarte rookpluimen moesten automobilisten eerst langzamer rijden bij Hardinxveld. Daarna werd de A15 tijdelijk helemaal afgesloten tussen Sliedrecht en Gorinchem.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!