Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Weggeefpieten maken honderden Sliedrechtse kinderen blij (Zie foto's)'
02dec 2014

Weggeefpieten maken honderden Sliedrechtse kinderen blij (Zie foto's)

SLIEDRECHT – Sinterklaas zette maandagmiddag speciale Pieten aan het werk in Sliedrecht. Deze zogenoemde Weggeefpieten deelden samen met de beheersters van Weggeefhoek Sliedrecht cadeautjes uit in het clubgebouw van Wilhelmus.
Ongeveer tweehonderd kinderen werden verblijd met een cadeau. Wat er precies onder het cadeaupapier zat wisten ze niet. Ze hadden wel een idee op basis van de rijmpjes die op de Facebook-pagina van de Weggeefhoek hadden gestaan. Wie interesse toonde naar aanleiding van zo’n rijmpje, maakte kans op een lot. Met dat lot kon het cadeau worden opgehaald. Per gezin was één kind de gelukkige. Dat wilde echter niet zeggen dat hun broertjes en zusjes met lege handen naar huis gingen. Iedereen keerde huiswaarts met een zakje kruid- en pepernoten en pas nadat ze met de vrolijke Weggeefpietjes op de foto waren gegaan.
Weggeefhoek Sliedrecht is in ruim anderhalf jaar tijd gegroeid naar circa 7500 leden. Begin december 2013, toen deze actie voor het eerst werd gehouden, waren dat er ongeveer 4000. Toen werden bijna honderd verpakte kinderspullen, die leden hebben gegeven, cadeau gedaan.


Deel dit bericht met je vrienden!