Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een leuk, interactief spel, maar wel met een serieuze ondertoon'
03dec 2014

Een leuk, interactief spel, maar wel met een serieuze ondertoon

SLIEDRECHT – Wijkagent Hans van Schaik kondigde het vorige week al aan door een foto van een flyer op Twitter te zetten. Volgende week woensdag, 10 december, wordt ‘Boef in de Wijk’ gehouden. Burgemeester Bram van Hemmen hoopt dat weer veel Sliedrechters meespeuren.
Vorig jaar werd ‘Boef in de Wijk’ voor het eerst gehouden in Sliedrecht en namen ongeveer honderd bewoners deel aan wat Van Hemmen omschrijft als een vorm van serious gaming.  ,,Het is een spel, maar wel met als doel om iets te leren. Er deden veel kinderen mee en dat zal dit jaar niet anders zijn, maar dat maakt niet uit. Via de kinderen bereik je de ouders.”
,,Het zorgt voor alertheid”, vervolgt de burgemeester. ,,Boef in de Wijk heeft een hoog Wie is de Mol-gehalte. Je gaat anders kijken waardoor iemand die raar gedrag vertoont wél opvalt. Het is een leuke manier om met veiligheid bezig te zijn, maar wel met een serieuze ondertoon.”
Inbraken
‘Boef in de Wijk’ past in het Donkere Dagen Offensief van de gemeente en de politie. Vooral laatstgenoemde heeft sinds het ingaan van de wintertijd al verschillende acties gehouden om mensen bewust te maken dat je inbrekers geen kans moet geven. Van Hemmen zegt hier vierkant achter te staan. ,,Ik geloof erin dat je als gemeenschap in staat bent inbrekers te weren. Als het te moeilijk is, rijden ze door en dat doen ze zeker als ze in de gaten hebben dat mensen heel alert zijn op wat er gebeurt in hun wijk. Het aantal woninginbraken is landelijk met 24 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Een positieve ontwikkeling die ook in Sliedrecht zichtbaar is. Vanaf eind oktober (toen de wintertijd inging, red.) is het aantal inbraken op de vingers van één hand te tellen.” Alertheid wordt op 10 december beloond met een prijs. Zowel de deelnemer die de boef als eerste heeft gevonden als degene die de beste informatie doorspeelt aan de politie mag deze in ontvangst nemen. Er zijn in totaal drie speelrondes. Met andere woorden: er wordt drie keer naar een boef gezocht. Het startpunt is het Oude Raadhuis op het Dr. Langeveldplein. Deelnemers verzamelen zich daar om 18.30 uur. Om 19.00 uur wordt de eerste aanwijzing getwitterd en gaat het spel van start.


Deel dit bericht met je vrienden!