Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester op de koffie bij bewoners die alarmbrief schreven over overlast'
04dec 2014

Burgemeester op de koffie bij bewoners die alarmbrief schreven over overlast

SLIEDRECHT – ,,Beeld in de pers herken ik niet; wel een zorgelijk signaal.” Bovenstaand bericht twitterde burgemeester Bram van Hemmen gisteravond naar aanleiding van recente artikelen in de lokale en regionale media over overlast bij het Burgemeester Feitsmapark. Aanleiding is de brief die als ingezonden stuk op de agenda staat van de eerstvolgende raadsvergadering op 9 december. De briefschrijvers vragen het college en de gemeenteraad zo snel mogelijk actie te ondernemen en daarnaast structurele maatregelen te nemen om de overlast blijvend weg te nemen.
De burgemeester twitterde ook dat hij benieuwd is naar de details en binnenkort op de koffie gaat. Het eerste deel van zijn reactie komt overeen met wat een politiewoordvoerder gisteren zei. Hij liet desgevraagd weten dat de politie regelmatig controleert en streng optreedt (als er overlast wordt geconstateerd, wordt direct een bekeuring uitgedeeld), maar dat zij zich niet helemaal herkent in het beeld dat in de brief wordt geschetst. Met overlast doelde de woordvoerder op afval dat op straat wordt gegooid en geluidsoverlast. Of er meer aan de hand is, durfde hij niet te zegggen. ,,De vernielingen (de briefschrijvers geven een opsomming van kapot getrapte autospiegels, ingeslagen autoruiten, lekgestoken banden en bedreigingen, red.) dateren van vorig jaar. Of die zijn gepleegd door jongeren die zich in het park ophouden, weten we niet.” Hij wenste nog wel te benadrukken dat de overlastmeldingen serieus worden genomen. ,,Vandaar dat we al een paar weken regelmatig controleren en dat blijven doen. We weten niet of het met de controles te maken heeft of met het koudere weer, maar het is wel rustiger geweest de afgelopen weken.”
Ook een woordvoerster van de gemeente antwoordde dat de bewonerssignalen serieus worden genomen en dat er vragen zijn uitgezet bij de politie en het jongerenwerk. ,,Dit wordt teruggekoppeld naar de bewoners. De burgemeester bezoekt één van de briefschrijvers.” ,,Binnenkort op de koffie”, twitterde Van Hemmen gisteravond.


Deel dit bericht met je vrienden!