Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gestolen trailer teruggevonden bij justitieel onderzoek naar ladingdiefstallen'
05dec 2014

Gestolen trailer teruggevonden bij justitieel onderzoek naar ladingdiefstallen

SLIEDRECHT – Opleggers die zeer recent in Dordrecht en Sliedrecht als gestolen zijn gemeld zijn teruggevonden. Dat staat in een nieuwsbericht van het Openbaar Ministerie over de aanhoudingen die zijn verricht naar aanleiding van een onderzoek naar ladingdiefstallen.
Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket werd gestart nadat in maart verschillende aangiftes waren gedaan van ladingdiefstal. Dinsdagochtend werden in Deventer, Etten-Leur en Wierden drie mannen aangehouden van respectievelijk 51, 36 en 34 jaar. De verdachten hadden tijdelijk een transportbedrijf in gebruik genomen en haalden onder de naam van dit bedrijf verschillende ladingen op die vervolgens niet meer bij de afnemer werden afgeleverd. De totale waarde van de ontvreemde ladingen wordt geschat op 240.000 euro. Tijdens het onderzoek is naar voren gekomen dat niet alleen de lading, maar ook trekkers en opleggers werden gestolen.”
Schadeloos stellen
Bij de twaalf doorzoekingen van panden in Etten-Leur, Breda, Oud-Gastel, Loenen, Deventer, Wierden en Apeldoorn trof de politie vijf gestolen trekkers en zes gestolen opleggers aan. Daarnaast werden onder andere een Range Rover, een Mercedes ML, een VW Transporter en verschillende aanhangwagens aangetroffen die ook gestolen waren. Van de ladingen die in maart verdwenen is onder andere een aantal roldeuren, pallets drank en een partij hout teruggevonden. Op enkele van de gestolen opleggers was de lading nog aanwezig. Deze opleggers zijn zeer recent in Sliedrecht en Dordrecht als gestolen gemeld. In één van de panden werd een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Naast het strafrechtelijk onderzoek is er een onderzoek gestart naar het crimineel verkregen vermogen van de verdachten. Het OM wil het geld dat de verdachten vermoedelijk hebben verdiend met de criminele activiteiten terugvorderen om de slachtoffers schadeloos te stellen. Om die reden is beslag gelegd op twee speedboten, een sloep, een BMW M5, meerdere dure horloges en andere luxe goederen.
Opsporingsbericht
Bovenstaande foto is van een trailer die in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november is gestolen op bedrijventerrein Nijverwaard in Sliedrecht. Vorige week stond onder andere op deze site een opsporingsbericht. De gestolen trailer is gevonden bij één van de doorzoekingen.
De trailer is compleet met lading teruggevonden. De lading bestond uit tien rollen papier met een gewicht van 14.500 kilogram. Het bedrijf bedankt iedereen die heeft uitgekeken naar de trailer. ,,In het bijzonder degenen die een melding hebben gedaan als ze een trailer op een bijzonder plaats zagen (ook al was het niet de gezochte trailer).”


Deel dit bericht met je vrienden!