Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brent, de boef is in de buurt van de Anne de Vries-school'
11dec 2014

Brent, de boef is in de buurt van de Anne de Vries-school

SLIEDRECHT – ,,Brent, de boef is in de buurt van de Anne de Vries-school.” ,,De Reinenweer is waar je kinderpostzegels hebt verkocht.” ,,Je moet nu naar de andere kant van Sliedrecht richting Bas van der Heijden.” ,,De Kievitlaan is vanaf het park bij de skatebaan tussen de twee flats door.” Ondanks de aanwijzingen van zijn moeder op Twitter viste Brent Bakker gisteravond tijdens Boef in de Wijk telkens net achter het net. Na afloop bedankte ze wijkagent Hans van Schaik en burgemeester Bram van Hemmen. ,,Brent heeft geen boef gevangen, maar wel genoten. Bedankt!”

Mara, Lisanne, Micha en Noah hadden meer geluk. Zij waren als eerste ter plekke om de boef in de kraag te vatten. Overigens kregen zij ook ouderlijke hulp. Wat opviel was dat het groepje dat om zeven uur startte bij het Oude Raadhuis en dat door Twittercop Van Schaik, die de aanwijzingen gaf, als eerste naar Sliedrecht-West werd geleid, vrij klein was, maar dat gaandeweg het spel steeds meer inwoners mee gingen speuren dankzij de berichtengolf die tot stand kwam. De meeste speurneuzen raceten van de ene naar de andere kant van het dorp met de fiets, maar er werd ook gebruik gemaakt van andere voertuigen. Mara en haar vader stapten in de auto en waren degenen die boef nummer drie, die zich in de Grevelingenlaan bevond, aanhielden. Ze konden hem meteen meenemen naar het raadhuis waar de burgemeester een waardebon overhandigde aan bovengenoemde winnaars.

Verdachte situaties

Ook Luca viel in de prijzen. Zijn moeder, bij wie hij achterop de scooter zat, was zo slim geweest foto’s te twitteren van verdachte situaties. Hoewel bijvoorbeeld een verlaten auto met alarmlichten in de Landskroonweer niets met het spel te maken had, was de politie er toch gelukkig mee. ,,Het idee achter Boef in de Wijk is dat bewoners alert worden op dit soort zaken in hun woonomgeving”, zei Van Schaik. ,,Deze vorm van serious gaming spreekt weliswaar vooral kinderen aan, maar via hen bereik je ook de ouders. Dat heb je vanavond kunnen zien”, vulde Van Hemmen aan. Beiden waren van mening dat het een geslaagde avond was, al hadden ze meer deelnemers verwacht. ,,Ik denk dat het goed is volgend jaar scholen te benaderen”, was de slotsom van de burgemeester. Daarna trok hij samen met de politie de deur van het Oude Raadhuis achter zich dicht. Hun collega-boevenvangers voor één dag waren al huiswaarts gekeerd.

Door Erik de BruinDeel dit bericht met je vrienden!