Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Volwaardige kermis in het centrum is alleen mogelijk op het burgemeester winklerplein'
11dec 2014

Volwaardige kermis in het centrum is alleen mogelijk op het burgemeester winklerplein

SLIEDRECHT – De gemeenteraad hoort dinsdagavond 18 november tijdens een openbare bijeenkomst in het Griendencollege de ideeën en opvattingen aan die betrokkenen hebben over de locatie van de kermis. Op basis daarvan wordt in de loop van 2015 een besluit genomen. Mocht besloten worden tot een terugkeer naar het centrum dan is het Burgemeester Winklerplein de enige mogelijkheid, zo is gebleken uit een ambtelijke schouw.
Aan deze schouw hebben naast gemeenteambtenaren vertegenwoordigers van de brandweer en de politie deelgenomen alsmede de kermisexploitant die dit jaar zijn nek heeft uitgestoken om weer een Sliedrechtse kermis op te tuigen, maar dit alleen voortzet als er een volwaardige kermis kan worden neergezet op een centrale locatie. Na de schouw werd de gezamenlijke conclusie getrokken dat het Winklerplein de enige technisch geschikte locatie is voor een volwaardige kermis in het centrum van Sliedrecht. Eventueel in combinatie met het voormalige busstation waarbij echter wel opgemerkt dient te worden dat deze locatie slechts tijdelijk beschikbaar is. In de toekomst zijn hier bouwplannen voor ontwikkeld.
Voor- en nadelen
Andere locaties zijn te klein  (loswal, Dr. Langeveldplein, parkeerplaats achter de Kerkbuurt), te dicht op de bebouwing (Bonkelaarplein) of hebben een ongeschikte ondergrond of andere beperkingen, zoals bomen, bosschages, te krappe toegang voor groot materieel (ijsbaanterrein, Dr.  Langeveldplein, Bonkelaarplein). Het Winklerplein is wel geschikt voor een kermis van dezelfde omvang als bij De Lockhorst. Er zou minimaal tweederde van het parkeerterein nodig zijn. In het verslag staan de volgende voordelen vermeld: Mooie locatie in het centrum. Centraal gelegen. Groot genoeg voor een volwaardige kermis. Onder het kopje nadelen wordt verwezen naar de verplaatsing van de kermis in 2008 van het Burgemeester Winklerplein naar het Lockhorst-terrein. Dat gebeurde omdat veel winkeliers bezwaar hadden. ‘Parkeren is altijd al een probleem. Als de kermis er staat is de parkeerruimte helemaal ontoereikend waardoor inkopen elders worden gedaan’, zo wordt hun bezwaar samengevat.
Minder bezoekers
,,De kermis is een aantal jaren geleden verplaatst vanwege de nadelige gevolgen voor omwonenden en ondernemers. Sindsdien zijn er veel minder bezoekers. Vanuit het dorp komen geluiden dat het beter zou zijn om de kermis weer in het centrum te houden”, zo schrijft burgemeester Bram van Hemmen in de uitnodigingsbrief die naar de marktadviescommissie, de winkeliersvereniging, jeugdorganisaties en kermisexploitanten is verstuurd. ,,Voordat de gemeenteraad hierover besluiten neemt”, vervolgt Van Hemmen, ,,wil de raad weten wat de opvattingen van betrokkenen zijn over de locatie van de kermis. Is een verplaatsing naar het centrum mogelijk, welke locaties komen daar dan voor in aanmerking en welke voorwaarden zouden daaraan moeten worden gesteld?” De bijeenkomst op 18 november is vrij toegankelijk. Wie het woord wil voeren, kan zich zich tot maandagmiddag 17 november 12.00 uur aanmelden bij de griffie via het e-mailadres griffie@sliedrecht.nl of door te bellen naar 0184-495986. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.45 uur.


Deel dit bericht met je vrienden!