Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Als clown geschminkte fietser maakt Sliedrechters ongerust en duikt heel even op twitter op'
11dec 2014

Als clown geschminkte fietser maakt Sliedrechters ongerust en duikt heel even op twitter op

SLIEDRECHT – ,,Nu deze verschijning al een paar keer gezien in Sliedrecht. Kinderen zijn er bang van en durven niet meer in het donker over straat.” Net als Sliedrechter Arjo Renaud, die bovenstaand stukje gisteravond op zijn Facebook-pagina plaatste, wil ook wijkagent Hans van Schaik weten wat de beweegredenen zijn van ‘De Clown’, zoals hij wordt genoemd.
Van Schaik vroeg vanmorgen op Twitter of deze ogenschijnlijk jonge persoon zich bij hem wil melden in verband met ongerustheid onder inwoners. Renaud: ,,Mijn dochter, die op het Griendencollege zit, heeft hem sinds vorige week al een aantal keren gezien. Als hij een groepje jongeren ziet, fietst hij even achter ze aan om ze schrik aan te jagen. Ik heb geen verhalen gehoord dat hij mensen werkelijk aanvalt en dat hij een wapen of iets dergelijks bij zich heeft, maar ik zou ik wel graag willen weten waarom hij dit doet.”
Sliedrechters die een reactie hebben geplaatst op zijn Facebook-pagina, vermoeden dat de als clown geschminkte fietser is beïnvloed door het recente nieuws  uit Frankrijk waar tieners zich verkleden als enge clowns om mensen op straat te laten schrikken. Wat als een grap is bedoeld, loopt echter uit de hand. Sommige clowns zijn bewapend met messen of knuppels en vallen mensen lastig. Soms gaat het om ‘echte’ criminelen.
Bovenstaande foto is gemaakt bij de rotonde Stationsweg-Rembrandtlaan en staat bij het stukje op Facebook. Als je op het plaatje klikt wordt die vergroot.
Update
De mysterieuze clown dook vandaag heel even op Twitter op. Zijn account @clownsliedrecht is echter alweer verdwenen. ‘Wordt het de haven of de kinderboerderij vanavond? De keuze is aan jullie. Haha”, luidde het berichtje.


Deel dit bericht met je vrienden!