Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SOJS gaat knallend de kerstvakantie in met jeugd en vrijwilligers'
12dec 2014

SOJS gaat knallend de kerstvakantie in met jeugd en vrijwilligers

SLIEDRECHT – Op donderdag 18 en vrijdag 19 december worden op de hele benedenverdieping van Jongerencentrum Elektra battles uitgevochten. Geen muzikale battles, wat je in een concertzaal zou verwachten, maar echte battles met laser guns. ,,De jeugd kan zich anderhalf uur uitleven. We gaan knallend de kerstvakantie in”, aldus Jeroen Loeve van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht, die samen met Cas Besamusca dit lasergame-initiatief op poten zet.

,,Voor de tweede keer”, steekt Jeroen wal. ,,Vorig jaar was het bij wijze van proef, dit jaar pakken we het grootser aan.” Ze hebben kosten noch moeite gespaard. Cas: ,,Om dit voor onze doelgroep te organiseren, is vrij kostbaar. Om het voor ons en voor hen (deelname kost 3 euro per persoon) betaalbaar te houden, hebben we creatieve oplossingen bedacht. De lasergame arena bouwen we zelf.” Jeroen: ,,In het verleden zijn we wel eens met een groep jongeren naar Dordrecht gegaan om te lasergamen. Die herinnering kwam bij me op toen we in 2013 nadachten over een eindejaarsafsluiting voor onze vrijwilligers. We wilden iets anders dan de geijkte kerstborrel en het standaard-kerstpakket. Een avondje lasergamen in eigen huis past heel goed bij een jongerencentrum. Het gebouw is er uitermate geschikt voor.”

Twee dagen

Zo gezegd, zo gedaan. ,,Toen we dat toch gingen doen, konden we net zo goed ook de jongeren die regelmatig in Elektra komen erbij betrekken. Met hen zijn we ook gaan lasergamen.” Een nieuwe activiteit was geboren. ,,Daar ben je in feite altijd naar op zoek. Nieuwe activiteiten met een interactief karakter”, aldus Cas. ,,Waar zoveel mogelijk kinderen en jongeren plezier aan beleven”, vervolgt Jeroen. ,,Dit jaar pakken we het zoals gezegd grootser aan en spreiden we het over twee dagen. Donderdag stappen leerlingen van De Sprong, De Wilgen en Roald Dahl de arena in (naar alle lokale basisscholen is een uitnodiging verstuurd) en vrijdag kan iedereen tussen 8 en 26 jaar lasergamen. Tussen één uur en half zes zijn er drie tijdsvakken van anderhalf uur. In dat tijdsbestek van negentig minuten wordt een toernooivorm afgewerkt met vier teams van elk vijf personen.”

Aanmelden

Opgeven kan individueel of per team. Van de zestig plekken worden er maximaal twintig ingenomen door kinderen/jongeren wier ouders hulp krijgen van de Voedselbank. Zij hebben ook een invitatie gekregen. Wie mee wil doen, kan een mailtje sturen naar jeroen@sojs.nl of binnenstappen in het jongerencentrum aan de Stationsweg.

Door Erik de BruinDeel dit bericht met je vrienden!