Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Klap op startnotitie Staatsliedenbuurt; er wordt nog wel een ei gelegd over rotonde Thorbeckelaan'
12dec 2014

Klap op startnotitie Staatsliedenbuurt; er wordt nog wel een ei gelegd over rotonde Thorbeckelaan

SLIEDRECHT – College en gemeenteraad hebben vertrouwen in ‘sociale’ herstructurering Staatsliedenbuurt. Dat was de slotsom na de oordeelsvormende raadsvergadering op 18 november. Het wekte dan ook geen verbazing dat de startnotitie dinsdag tijdens een besluitvormende bijeenkomst van de raad unaniem werd aangenomen.

Ook PRO Sliedrecht en de PvdA, die het meest kritisch waren geweest, spraken zich positief uit. ,,Tablis Wonen geeft aan dat zij haar uiterste best zal doen voor het  behoud van goedkope en betaalbare woningen. We hebben er vertrouwen in dat dit goed gaat komen”, aldus Timo Pauw, de fractievoorzitter van eerstgenoemde partij. Hij zei blij te zijn dat het Bewonerscomité Staatsliedenbuurt gesprekspartner blijft. Anton van Rees (PvdA) haalde ook het belang van een constructieve samenwerking aan tussen de woningstichting en het bewonerscomité, die weer met elkaar in overleg treden na een langdurige impasse omdat ze niet op één lijn zaten. Precies op tijd want de start van de herstructurering zou begin 2016 moeten plaatsvinden.

,,We zullen nog wel snel een ei moeten leggen over de rotonde bij de Thorbeckelaan – Savornin Lohmanlaan want daar is nog geen dekking voor”, merkte Van Rees op. Wethouder Theo den Braanker zat enigszins met de handen in het haar toen Jan Visser van de SGP-ChristenUnie hem later vroeg wanneer een besluit wordt genomen over de financiering van de rotonde, die ongeveer negen ton kost. ,,Om eerlijk te zijn vind ik het moeilijk daar een goed en gedegen antwoord op te geven”, reageerde de wethouder. ,,Het is nog niet goed in de tijd uitgezet. We gaan al wel rekenen en tekenen. Misschien blijkt achteraf dat dit voor niets is geweest als niet voor een rotonde wordt gekozen.” ,,Zou je dan niet twee plannen moeten maken?”, vroeg Visser. ,,Eén met en één zonder rotonde.” Den Braanker liet daarop weten dat een andersoortige verkeersafwikkeling ook kosten met zich meebrengt. Hij zegde de gemeenteraad toe dat hier op niet al te lange termijn specifiek over wordt gesproken.

Zie ook:
Politie zet het oprollen van wietplantages voort in de Havikstraat en de Thorbeckelaan (di, 23 dec 2014)
Poging overval bewoners Thorbeckelaan (di, 27 aug 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!