Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geen opmerkingen en vragen vanuit de raad over overlastbrief Feitsmapark'
12dec 2014

Geen opmerkingen en vragen vanuit de raad over overlastbrief Feitsmapark

SLIEDRECHT – De fracties in de Sliedrechtse gemeenteraad hebben dinsdagavond tijdens de raadsvergadering geen vragen gesteld over de brief over overlast bij het Burgemeester Feitsmapark. Er werden ook geen opmerkingen over gemaakt.

De brief stond als ingezonden stuk op de agenda. De schrijvers, die in de omgeving van het park wonen, vragen het college en de gemeenteraad zo snel mogelijk actie te ondernemen en daarnaast structurele maatregelen te nemen om de overlast blijvend weg te nemen. In de brief werd een opsomming gegeven van kapot getrapte autospiegels, ingeslagen autoruiten, lekgestoken banden en bedreigingen.

Gevraagd naar een reactie antwoordde een woordvoerster van de gemeente een week geleden dat de bewonerssignalen serieus worden genomen en dat er vragen zijn uitgezet bij de politie en het jongerenwerk. ,,Dit wordt teruggekoppeld naar de bewoners. De burgemeester bezoekt één van de briefschrijvers.” Bram van Hemmen twitterde dat hij het beeld in de pers (zowel de lokale als regionale media hebben hier aandacht aan besteed) niet herkent, maar dat het wel een zorgelijk signaal is en dat hij benieuwd is naar de details. Een politievoorlichter liet desgevraagd weten dat de politie regelmatig controleert en streng optreedt (als er overlast wordt geconstateerd, wordt direct een bekeuring uitgedeeld), maar dat zij zich niet helemaal herkent in het beeld dat in de brief wordt geschetst. Met overlast doelde de woordvoerder op afval dat op straat wordt gegooid en geluidsoverlast. Of er meer aan de hand is, durfde hij niet te zegggen. ,,De vernielingen dateren van vorig jaar. Of die zijn gepleegd door jongeren die zich in het park ophouden (daar wordt in de brief met een beschuldigende vinger naar gewezen, red.) weten we niet.”

Zie ook:
Kinderboerderij Burg. Feitsmapark voorlopig dicht wegens vogelgriep (wo, 26 nov 2014)
Kiinderboerderij Burgemeester Feitsmapark opnieuw dicht wegens vogelgriep (vr, 21 nov 2014)
Kinderboerderij Burg. Feitsmapark dicht in verband met vogelgriep (ma, 17 nov 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!