Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zeventien mensen onderscheiden'
14dec 2014

Zeventien mensen onderscheiden

SLIEDRECHT – Wethouder Hanny Visser-Schlieker reikte zaterdagmiddag in De Lockhorst aan zeventien mensen een gemeentepenning uit vanwege hun jarenlange inzet en bijzondere verdiensten op het gebied van vrijwilligerswerk. Na de uitreiking was er een informeel samenzijn.

Johannes Grifioen, die afgelopen vrijdag veertig jaar was getrouwd, werd in het zonnetje gezet omdat hij al sinds de start in 1985 is betrokken bij De Regenboog, een club voor verstandelijk gehandicapten/anders begaafden dat uitgaat van de PKN Hervormde Gemeente. De heer Griffioen heeft zich (onder andere) ook elf jaar ingezet voor Tafeltje Dekje. Hij heeft veertig jaar vrijwilligerswerk gedaan in Huize Parkzicht en hij is tweeënhalf jaar bibliothecaris geweest van het Eben Haëzerkoor in de Middeldiepstraat. Het kinderkoor Laudate Deum is mede door hem opgericht. Hans Kok stopt op 1 januari als penningmeester van Wilhelmus Muziekkorpsen. Hij heeft deze bestuursfunctie dan 12,5 jaar vervuld. Daarnaast verricht hij veel werkzaamheden in en aan het clubgebouw.  Hendrina Huijzer – den Toom heeft zich meer dan vijftien jaar ingezet voor de jeugd van Wilhelmus. Ze verzorgde onder meer de uniformen (maken, vermaken en wassen), begeleidde de jeugd tijdens optredens, verzorgde de ledenadministratie van de jeugd en verzorgde alle correspondentie naar de ouders. Rien Mudde is zowel voorzitter van de Christelijke Oratorium Vereniging Soli Deo Gloria als van de stichting Sliedrecht en Cultuur. Hij is tevens bestuurslid van de Koninklijke Christelijke Zangersvereniging en houdt zich in deze hoedanigheid bezig met het in stand houden van koorzang. Zowel in 2012 als het afgelopen jaar was de heer Mudde de drijvende kracht achter het Korenfestival aan de Merwede dat in Sliedrecht werd gehouden. Ed Jonkers zet zich in op vele fronten. Hij is/was actief voor Voetbal Vereniging Sliedrecht, MerweRadio, de dierenbescherming, Sport & Vriendschap en de lokale afdeling van de bouw- en houtbond van de FNV. Zijn maat José Kraaijeveld met wie hij het programma The AfterShock presenteert, organiseerde in december 2004  samen met Jan en Robbert-Jan de Smit de marathonuitzending ’50 uur voor Darfur’ waarin voor het Rode Kruis geld werd opgehaald. Twee jaar geleden nam hij met diverse mensen van de vrijdagavondploeg deel aan de Glazen Huis-actie van de ABC Stout Runners ten behoeve van de Roparun. Van 1986 tot 1994 was Kraaijeveld jeugdleider en trainer van de lagere D- en C-jeugd van v.v. Sliedrecht. Hij heeft ook de lagere zondagteams getraind voor wie hij bijna jaarlijks trips organiseerde naar onder andere de Verenigde Staten, Ierland en Spanje. Hij heeft ook allerlei bestuursfuncties vervuld voor zaalvoetbalvereniging OWS. Samen met Ed Jonkers heeft hij vorig jaar Richard Polderman bijgestaan om Huifkar & Elektra’s Blues Benefiet te organiseren. Hiermee werd een geweldig bedrag opgehaald voor KWF Kankerbestrijding van ruim 18.000 euro.

Het Rode Kruis

Lambertus Johannes van Boheemen doet al 51 jaar vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis, de reanimatiestichting Alblasserwaard (coördinator), Kringloop Sliedrecht (transport van goederen) en het Leger Des Heils in Gorinchem (het brengen en halen van dames naar de dienst). Hij is tevens Open Huis-medewerker. Voor het Rode Kruis is hij chauffeur van de rolstoelbus tijdens dagtochten. Aleidus Johannes de Jongh leidt vanaf de jaren tachtig de Volle Evangelie Gemeente Nieuw Leven die elke zondag samenkomt in De Lockhorst. Al circa dertig jaar geeft hij samen met zijn vrouw en een team van wisselende vrijwilligers geheel kosteloos leiding aan deze gemeenschap.

Het Vlot

Vervolgens werden vier vrijwilligers van Het Vlot op het podium geroepen door de wethouder, te weten: Sara Korevaar – Keller, Jan den Braanker en het echtpaar Arie Teeuw en Niesje Stijntje Teeuw – de Bruin. Deze vrijetijdsclub biedt wekelijks op dinsdag- en woensdagavond in zaal Het Vlot aan de Reigerlaan een ontspanningsavond aan voor mensen met een verstandelijke beperking uit Sliedrecht en omgeving. De activiteiten bestaan uit knutselen, handwerken, creatieve vaardigheden en spel- en soosactiviteiten.

Sliedrecht Sport

Janna Boer – van Beest zet zich in voor volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Ze maakt deel uit van de activiteitencommissie en is bar- en keukenvrijwilliger van kantine De Stoep. Bovendien voert ze de administratie. Mevrouw Boer is ook sinds jaar en dag actief voor de boodschappendienst van Stichting Ouderenzorg en ze was tot vorig jaar vrijwilliger bij Unicef. Haar man Cees Boer is al dertig jaar afwisselend voorzitter en vice-voorzitter van Sliedrecht Sport. Sinds  1996 zit hij Stichting Topvolleybal Sliedrecht voor. De afgelopen tien jaar was hij ook bestuurslid en barvrijwilliger van kantine De Stoep. Nathalie Verhoef maakt zich als bestuurslid van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) sterk voor de jongeren binnen de gemeente. Ze maakt sinds 2011 zowel deel uit van het dagelijks bestuur als van het algemeen bestuur. Sinds 2007 is ze voorzitster van het Eetkafé en zet ze zich in voor het stimuleren van jeugdempowerment. Hendrika Wilhelmina Elisabeth Maria van der Poel – Hout is de dirigente van het kinderkoor Laudate Deum. Volgens het bestuur doet ze veel meer dan van haar gevraagd kan worden. ,,Toen het koor veertig jaar bestond, realiseerde ze een musical in de Lockhorst. Nu is ze volop bezig met een concert ten bate van het thema Jeugd en Gezin dat in De Reling zal plaatsvinden.  Ook in haar eigen gemeente leidt ze met bid- en dankdag de muzikale bijdrage van alle kinderen uit de kerk. Jaren heeft ze de muzikale leiding op zich genomen bij het kinderkerstfeest- en paasfeest van de zondagsschool, inclusief voorbereiding en alle oefenmiddagen. Ook van de aubade op Koningsdag is zij één van de kartrekkers.” Neeltje van Valen – van der Hof is al een kwart eeuw actief voor De Zonnebloem. Ze verkoopt elk jaar de meeste loten en werd daar dit jaar voor gehuldigd door de burgemeester. Mevrouw Van Valen biedt dagelijks een helpende hand en een luisterend oor bij de huisbezoeken die ze brengt en is betrokken bij tal van activiteiten van De Zonnebloem.

Onderstaande groepsfoto van alle vrijwilligers die gisteren een gemeentepenning kregen en in de bloemetjes werden gezet, is gemaakt door Fotoburo Henk van Veen.Deel dit bericht met je vrienden!