Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De tijd heelt een hoop, maar het verdriet blijft altijd'
15dec 2014

De tijd heelt een hoop, maar het verdriet blijft altijd

SLIEDRECHT – Ook in Sliedrecht werd gisteravond tijdens Wereldlichtjesdag stilgestaan bij het gemis en de pijn van het verliezen van een kind.

Veel mensen hingen een wens in de herinneringenboom die afgelopen week bij het Oude Raadhuis was geplaatst. Om 18.30 uur begon het ensemble van Crescendo. Adrie Stuij, de voorzitter van Sliedrecht Bruist, heette iedereen welkom waarna burgemeester Bram van Hemmen om 19.00 uur de grote kaars aanstak en daarmee het startsein gaf aan alle aanwezigen om de kaarsjes in hun glazen pot aan te steken. Op dat moment bracht zangeres Caroline Voorbergen Precious Child van Karen Taylor Good – het themalied van Wereldlichtjesdag – ten gehore. Daarvoor was het nummer Zo Mooi van Bløf te horen dat de band heeft geschreven naar aanleiding van een miskraam bij zeer goede bekenden. Christel Blaak – Bisdom en Marieke van Ooy droegen een persoonlijk verhaal en een gedicht voor. Nadat zij hadden gesproken, klonk het lied Je naam in de sterren van Jan Smit.

Dominee Joost Schelling legde de link tussen het geloof en de ruimte om te herdenken. Aan het eind van de bijeenkomst zei de burgemeester dat hij het mooi vindt dat dit kan plaatsvinden in Sliedrecht. Hij vertelde dat hij bij veel mensen in Sliedrecht heeft gegeten nadat hij net was geïnstalleerd en dat het verlies van een kind bij een aantal etentjes centraal stond. ,,Pasgeleden bezocht ik een echtpaar dat vijftig jaar is getrouwd. Zij hadden een kind verloren. Ik besefte daardoor dat de tijd een hoop heelt, maar dat het verdriet altijd blijft.”

Daarna nodigde burgemeester Van Hemmen iedereen uit om in het Oude Raadhuis iets te drinken. Men luisterde eerst nog naar In Your Arms van Chef’Special, om vervolgens naar binnen te gaan. Na deze mooie, waardige bijeenkomst kregen alle aanwezigen als aandenken een candle bag, ook wel een lichtpost genoemd. Dit jaar kwamen er na de kerkdienst nog mensen naar het Dr. Langeveldplein om te herdenken.

Zie ook:
2e Wereldlichtjesdag in Sliedrecht (ma, 8 dec 2014)
Herinneringenboom op 2e Wereldlichtjesdag (ma, 1 dec 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!