Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jonge ondernemers en ouderen genieten van gezellig en leerzaam uitstapje'
15dec 2014

Jonge ondernemers en ouderen genieten van gezellig en leerzaam uitstapje

SLIEDRECHT – Afgelopen zaterdag zijn twaalf bewoners van het Hof van Sliedrecht (voorheen serviceresidentie Drechtstreek) op stap geweest met de jonge ondernemers van GOED. Met elkaar gingen ze naar de Heeren van Slydregt om te genieten van een high tea (en een klein glaasje wijn).

GOED had hen uitgenodigd in het kader van de donkere dagen voor Kerst. De bewoners werd een compleet verzorgde middag aangeboden. ,,Voor veel mensen betekent deze tijd van het jaar een hoop gezelligheid. Als je weinig tot geen naasten hebt of slecht ter been bent en daardoor weinig contact hebt met de buitenwereld zijn dit echter geen leuke dagen. Wij vinden het leuk maatschappelijk betrokken te zijn. Wat is er leuker dan ouderen mee te nemen en van ze te leren en vooral leuke levensverhalen te horen?”, aldus de vereniging.

Voor herhaling vatbaar

,,Al snel gingen de gesprekken over vroeger. Over de belevenissen in het werkzame leven en de manier waarop zij als ouderen aankijken tegen de huidige maatschappij. Ze genoten enorm van dit uitstapje. ‘Fantastisch, hier kan ik voorlopig weer op teren’, ‘Volgend jaar weer?’ en ‘Waar heb ik dit aan te danken?’ Wij vonden het ook erg gezellig en leerzaam en voor herhaling vatbaar.” De vereniging GOED bestaat uit zo’n twintig jonge ondernemers uit Sliedrecht en omstreken. De pijlers zijn netwerken, het steunen van lokale goede doelen en elkaar in zakelijk opzicht ondersteunen en helpen met ontwikkeling. Er wordt maandelijk een bijeenkomst gehouden. Afgelopen zomer werd een tennistoernooi georganiseerd om het noodlijdende SLTC te helpen.Deel dit bericht met je vrienden!